Ισλαμικό ΚράτοςΜετάλλαξη Όμικρον
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα νέα μέτρα στην εστίαση από την Παρασκευή – Πώς θα λειτουργούν ανοικτοί και κλειστοί χώροι

Τα νέα μέτρα στην εστίαση από την Παρασκευή – Πώς θα λειτουργούν ανοικτοί και κλειστοί χώροι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Εστιατόρια / Εστίαση, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Με νέους κανόνες και μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους θα λειτουργήσουν από την Παρασκευή 16/7/2021 όλοι οι ανοικτοί και κλειστοί χώροι διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Στην είσοδο του εστιατορίου, του μπαρ ή του καφέ, οι πελάτες, εκτός από τη μάσκα, θα πρέπει να έχουν μαζί τους και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα σκανάρεται από τον υπεύθυνο του μαγαζιού.

Σε όλους τους κλειστούς χώρους εστίασης, γίνονται οι απαραίτητες προετοιμασίες, για να υποδεχθούν μόνο τους πλήρως εμβολιασμένους και όσους έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.

Στην είσοδο των εστιατορίων οι πελάτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους εκτός από την μάσκα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, το οποίο θα σκανάρεται από τον υπεύθυνο του μαγαζιού.

Η πράσινη ένδειξη επιβεβαιώνει τα στοιχεία, και η κόκκινη ότι το πιστοποιητικό δεν είναι έγκυρο.

Τα καταστήματα που θα φέρουν τη σήμανση «Χώρος Covid Free» θα λειτουργούν στο εσωτερικό τους μόνο με εμβολιασμένους, ενώ οι υπαίθριοι χώροι εστίασης θα μπορούν να λειτουργήσουν και με ανεμβολίαστους.

Οι πελάτες θα πρέπει να είναι μόνο καθήμενοι και να τηρούνται οι αποστάσεις.

Τα καταστήματα εστίασης από 16 Αυγούστου πέρα από την ειδική σήμανση ότι οι εσωτερικό χώροι είναι μόνο για εμβολιασμένους θα μπορούν να έχουν άλλο ένα σήμα ενημερώνοντας τους πελάτες ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί.

Τους ελέγχους για την επιβίβαση στα πλοία αναλαμβάνει το Λιμενικό

Ο Νικόλαος Κοκκάλας, Αντιπλοίαρχος, εκπρόσωπος τύπου του Υπ. Ναυτιλίας, τονίζει πως:

«Οι έλεγχοι θα είναι καθολικοί και πλήρεις προ της επιβίβασης».

Για την διευκόλυνση των ταξιδιωτών, το υπουργείο Ναυτιλίας συστήνει να βρίσκονται στο λιμάνι τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του πλοίου, να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, και να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Σχετικά άρθρα