Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαγιορκίνης: Ήπια αύξηση στην πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας

Μαγιορκίνης: Ήπια αύξηση στην πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκίκας Μαγιορκίνης, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Υπουργείο Υγείας,

Για αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη έκανε λόγο ο αναπληρωτής καθηγητής, Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση της Πέμπτης.

«Από τις 47 χώρες, οι 37 δείχνουν επιδείνωση», επεσήμανε. Όσον αφορά την Ελλάδα, εξακολουθεί να αυξάνεται ο νέος αριθμός τον διαγνώσεων.

Ωστόσο όπως παρατήρησε, υπάρχει ήπια αύξηση στην πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας, το οποίο δείχνει ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα καθώς μειώθηκε κατά 15% η επίπτωση στις ΜΕΘ, αλλά αυξήθηκε ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία, στις 100 ανά ημέρα.

«Έχουμε αύξηση νοσηλευόμενων αλλά όχι σημαντική αύξηση των νοσηλίων στις ΜΕΘ προς το παρόν» είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι μειώθηκαν οι θάνατοι κατά 4%.

Ο ίδιος παρατήρησε ότι η διάγνωση είναι πιο συχνή σε νέους κάτω των 40 ετών και σχετίζεται με την νυχτερινή διασκέδαση.

Τέλος διαπίστωσε ότι τα εμβόλια έχουν συμβάλει ώστε να μην μεταφέρεται η λοίμωξη στους γηραιότερους και γι’ αυτό θα πρέπει να συνεχίσουν εμβολιάζονται οι νέοι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης ερωτηθείς για το ποσοστό των υγειονομικών που έχουν ήδη εμβολιαστεί, πριν εφαρμοστεί το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού, είπε ότι πρόκειται για ποσοστό μεγαλύτερο του 75% όσον αφορά τους γιατρούς και ποσοστό μεγαλύτερο του 69% όσον αφορά τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες.

Σχετικά άρθρα