Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απρόθυμο να επιστρέψει στο γραφείο το 67% των εργαζομένων

Απρόθυμο να επιστρέψει στο γραφείο το 67% των εργαζομένων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργασία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Απρόθυμο να επιστρέψει στο γραφείο δείχνει το 67% των εργαζομένων σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της IWG (παγκόσμιος πάροχος ευέλικτων χώρων εργασίας) στην Ελλάδα, σε εργαζόμενους σε εταιρείες μέλη της, όπου το 72% εργάζεται σε επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 50 εργαζομένους.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων στην έρευνα προτιμά ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται εξ αποστάσεως δύο με τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Αυτό που φαίνεται να λείπει από τους περισσότερους εργαζόμενους λόγω της εργασίας από το σπίτι (74%) είναι η αλληλεπίδραση με τους συναδέλφους, με το 33% να αντιμετωπίζει καθυστερήσεις στη διεξαγωγή των καθημερινών υποχρεώσεων λόγω της απόστασης.

Οι προβλέψεις για το δεύτερο εξάμηνο του 2021, αναφορικά με την επάνοδο στους χώρους εργασίας με φυσική παρουσία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης της IWG, δείχνουν ότι σε έναν μεγάλο βαθμό οι επιχειρήσεις -των οποίων το προσωπικό θα μπορεί να εργαστεί από το σπίτι- θα διατηρήσουν περίπου το 20%-50% υπό καθεστώς τηλεργασίας.

Το καθεστώς τηλεργασίας, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, δημιούργησε στους εργαζομένους νέα standards για τα κριτήρια επιλογής εργασίας.

Ενώ παλιότερα το αντικείμενο και οι απολαβές ιεραρχούνταν ως κριτήρια επιλογής μίας εργασίας, πλέον φαίνεται πως η εγγύτητα του τόπου εργασίας με την κατοικία κερδίζει έδαφος και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες (49%) επιλογής, με την εργασία εξ αποστάσεων να αγγίζει το 50% στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Χρήστος Μισαηλίδης, διευθύνων σύμβουλος της IWG, σημείωσε:

«Καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να βρουν τον βηματισμό και να δημιουργήσουν νέα βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα, σε έναν εργασιακό κόσμο που εξελίσσεται συνεχώς, οι ευέλικτοι χώροι εργασίας μοιάζουν να αποτελούν μία ελκυστική επιλογή».

Σχετικά άρθρα