Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άρειος Πάγος: Τριετή φυλάκιση με τριετή αναστολή για τον Τάσο Μαντέλη

Άρειος Πάγος: Τριετή φυλάκιση με τριετή αναστολή για τον Τάσο Μαντέλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρειος Πάγος, Τάσος Μαντέλης,

Tο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την ποινή της τριετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή που έχει επιβληθεί από το Εφετείο Αθηνών στον πρώην υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες το διάστημα που είχε λάβει το ποσό των 450.000 μάρκων ως χορηγία της Siemens.

Οι αρεοπαγίτες δεχόμενη την πρόταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, απέρριψαν την αίτηση του Τάσου Μαντέλη που ζητούσε να αναιρεθεί η καταδικαστική για εκείνον απόφαση του Εφετείου Αθηνών.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι η εφετειακή απόφαση που είχε επιβάλει την ποινή της 3ετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Ακόμη, κρίθηκε από το δικαστήριο ότι η καταδικαστική απόφαση δεν παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας, ούτε τον απαραβίαστο κανόνα της δίκαιης δίκης, όπως υποστήριζε ο κ. Μαντέλης.

Υπενθυμίζεται, ότι το Μάιο του 2010 ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής ο Τάσος Μαντέλης κατέθεσε ότι ήταν αποδέκτης δύο εμβασμάτων ύψους 200.000 και 250.000 μάρκων σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, οι οποίοι είχαν ανοιχθεί στο όνομα του κουμπάρου του Γιώργου Τσουγγράνη με τον κωδικό «A. Rocos».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Μεταφορών το ποσό των 450.000 μάρκων ήταν προεκλογική χορηγία της Siemens προς τον κ. Μαντέλη.

Σχετικά άρθρα