Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένταση στη Μεσογείων ενόψει κατεδάφισης καταυλισμού Ρομά

Ένταση στη Μεσογείων ενόψει κατεδάφισης καταυλισμού Ρομά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαμαρτυρία, Καταυλισμός, Λεωφόρος Μεσογείων, Ρομά (Αθίγγανοι ή Γύφτοι), Σίμος Ρούσσος,

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης στη λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος του Νομισματοκοπείου, όπου αναμένεται εντός της ημέρας προγραμματισμένη κατεδάφιση καταυλισμού Ρομά.

Οι Ρομά, που κατοικούν στο σημείο εδώ και 40 χρόνια, αρνούνται να αποχωρήσουν και από χθες το βράδυ βάζουν φωτιές σε λάστιχα, υπό το βλέμμα αστυνομικών δυνάμεων.

H κυκλοφορία διεξάγεται μετ’ εμποδίων στην κάθοδο της Μεσογείων, καθώς βρίσκονται συγκεντρωμένοι στη δεξιά λωρίδα.

Η κατεδάφιση θα γίνει με εντολή της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής, βάσει δικαστικής απόφασης, ενώ προβλέπεται η μετακίνησή τους στα Μέγαρα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος αντιτάχθηκε στο γκρέμισμα του καταυλισμού, αναφέροντας ότι «η λύση δεν μπορεί να δοθεί με αυταραχικό τρόπο και με αυτά τα μέσα».

«Είναι αδιανόητο μέσα στον οικιστικό ιστό να κάνουν στρατιωτική επιχείρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι Ρομά πρέπει να μεταφερθούν με έναν βιώσιμο τρόπο.

Ο κ. Ρούσσος κατήγγειλε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί στοχοποίησή του, λόγω της άρνησής του να συναινέσει στον έλεγχο για τις μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων.

Σχετικά άρθρα