Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καθηγητής Γραβάνης: Το τέταρτο κύμα της πανδημίας θα αφορά τους ανεμβολίαστους

Καθηγητής Γραβάνης: Το τέταρτο κύμα της πανδημίας θα αφορά τους ανεμβολίαστους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Με ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης προειδοποίησε τους ανεμβολίαστους.

«Το 4ο κύμα της Πανδημίας το φθινόπωρο θα αφορά σχεδόν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους» επισημαίνει δε στους τελευταίους ότι οι περιπτώσεις βαριάς νόσου και θανάτου θα τους αφορούν σχεδόν κατά 95%.

«Επειδή θα είστε η μειοψηφία (περίπου το 70% θα έχει εμβολιαστεί) θα είναι δύσκολη η κοινωνική και οικονομική αιτιολόγηση ενός γενικού lockdown που θα σας προστατεύσει», σημείωνει.

Και προσθέτει πως:

«Το πολύ επικίνδυνο νέο στέλεχος του ιού, το Delta της Ινδίας που επικρατεί ταχύτατα λόγω της μεγαλύτερης κατά 60% μολυσματικότητας, καλύπτεται από τον πλήρη εμβολιασμό και με τις δυο δόσεις των Pfizer και AstraZeneca εμβολίων (αναμένουμε τα αποτελέσματα για τα Moderna και J&J), η μια δόση δεν προστατεύει (δημοσιευμένα δεδομένα πριν λίγες μέρες από το Public Health England αλλά και το Francis Crick Institute).

»Η πλήρης λοιπόν προστασία από το Delta στέλεχος απαιτεί 40-80 μέρες για πλήρη εμβολιασμό.

»Ανεμβολίαστοι γρηγορείτε … (**).

»Δεν έχω μετοχές και οποιαδήποτε οικονομική η επιστημονική σχέση με οποιαδήποτε φαρμακευτική εταιρεία των εμβολίων κατά της Covid19».

Σχετικά άρθρα