Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππούδες κλέβουν σοκολάτες, μανάδες γάλα για τα μωρά τους!

Παππούδες κλέβουν σοκολάτες, μανάδες γάλα για τα μωρά τους!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κρήτη, Σούπερ Μάρκετ,

Μόνο οργή και συγκίνηση προκαλεί το ακόλουθο δημοσίευμα από τοπικό σάιτ της Κρήτης. Όπως θα διαβάσετε, το sucess story της απεχθούς μνημονιακής συγκυβέρνησης έχει οδηγήσει σε πρωτοφανή εξαθλίωση τον υπερήφανο ελληνικό λαό, με παππούδες να κλέβουν από σούπερ μάρκετ σοκολάτες για τα εγγόνια τους, μανάδες γάλα για τα παιδιά τους.

Αυτή είναι η πραγματικότητα πέρα από αριθμούς και μνημονιακά πανηγύρια… Διαβάστε το ρεπορτάζ:

Σε μόνιμο συναγερμό βρίσκονται οι υπεύθυνοι των σούπερ μάρκετ στην Κρήτη, καθώς καταγράφεται αλματώδης αύξηση των κλοπών που ξεκινούν από ένα αυγό ή μια σοκολάτα και φθάνουν ως οινοπνευματώδη ποτά και λάδι!

Τα περιστατικά κλοπής έχουν αυξηθεί δραματικά από τότε που άρχισε η οικονομική κρίση, αν και χωρίς να υπάρχουν επίσημα στοιχεία φαίνεται να είναι ελαφρώς λιγότερα από άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αποτελούν «πονοκέφαλο» ιδιαίτερα για τις μεγάλες αλυσίδες που λαμβάνουν μέτρα με την πρόσληψη υπεύθυνων ασφαλείας, κάμερες και αντικλεπτικά συστήματα.

Σε επίπεδο χώρας η αξία των προϊόντων που κάθε χρόνο φεύγουν μέσω των κλοπών μέσα από τα σούπερ μάρκετ υπολογίζεται σε 100 εκατομμύρια ευρώ ενώ ανάλογα με το «στέκι» και την περιοχή όπου βρίσκεται το σούπερ μάρκετ οι απώλειες από τα συνολικά έσοδα λόγω κλοπών κυμαίνονται μεταξύ του 1,5% και του 2,5%.

Ανθρώπινα δράματα

Πίσω από τις κλοπές πολλές φορές κρύβονται ανθρώπινα δράματα, όπως επεσήμανε μιλώντας στο inotos o υπεύθυνος μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ με καταστήματα στην Κρήτη. Στα περιστατικά αυτά καταγράφονται μητέρες που επιχειρούν να κλέψουν ένα κουτί γάλα, ισχυριζόμενες ότι δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους ή παππούδες που συλλαμβάνονται με δύο κλεμμένες σοκολάτες και «καρφώνουν» τα μάτια στο πάτωμα λέγοντας ότι ντρέπονται που δεν μπορούν να τις αγοράσουν για τα εγγόνια τους.

Όπως επισημαίνει ο υπεύθυνος ασφαλείας σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται προσπάθεια ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα με ευαισθησία, ωστόσο όταν αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση και από πολλούς ανθρώπους η ζημία είναι μεγάλη και οι εποχές δύσκολες ακόμα και για τους ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ.

Στο στόχαστρο οι συσκευασίες

Στις κλοπές που έχουν καταγραφεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια είναι η αφαίρεση ενός ή δύο αυγών από τη συσκευασία των έξι ή και το άδειασμα σε σακούλα στιγμιαίου καφέ και η τοποθέτηση του καπακιού ξανά στη θέση του.

Έτσι οι επόμενοι πελάτες εύρισκαν μισοαδειασμένες τις συσκευασίες των αυγών, ή άδεια τα κουτιά του καφέ και ενημέρωναν τους υπεύθυνους του σούπερ μάρκετ.

Τρόφιμα μικρού μεγέθους αλλά σημαντικής οικονομικής αξίας όπως είναι συσκευασμένα τυριά, μέλι και πολλά άλλα κατά καιρούς φεύγουν χωρίς μα εμφανιστούν στα ταμεία μέσα σε τσέπες ή τσάντες καταναλωτών. Επίσης έχουν εντοπιστεί και κλοπές που γίνονται κάτω … από τη μύτη του ταμία όπως για παράδειγμα μπουκάλι με λάδι που ο πελάτης σπρώχνει σιγά- σιγά με το πόδι του και καταφέρνει να το πάρει όταν τυχαία του … πέφτουν τα κλειδιά αφού πληρώσει το λογαριασμό.

Οι κλασικές κλοπές

Ένα στοιχείο που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι οι κλοπές στα σούπερ μάρκετ ξεκίνησαν από τα ξυραφάκια. Σε διπλανά ράφια γίνονται επίσης πολλές κλοπές. Είδη μακιγιάζ, προσωπικής υγιεινής, κολόνιες και βαφές μαλλιών μπαίνουν στο στόχαστρο. Από τις κλοπές που γίνονται κοντά στο ταμείο το ενδιαφέρον μονοπωλούν οι μπαταρίες με προτίμηση τις αλκαλικές.

Από τα πιο συνηθισμένα είδη που κλέβουν καταναλωτές από σούπερ μάρκετ της Κρήτης είναι τα οινοπνευματώδη ποτά τα οποία είναι πλέον σε «τσουχτερές» τιμές και συνήθως μπαίνουν στο στόχαστρο ξανά και ξανά από τους ίδιους ανθρώπους. Σε πολλά σούπερ μάρκετ όπως και τα ηλεκτρονικά είδη μπαίνουν σε ειδικές προθήκες και κλειδώνονται ενώ πολλές φορές τοποθετείται στα ακριβότερα είδη αντικλεπτικό σύστημα.

Τα μέτρα που λαμβάνονται

Όπως επισημαίνει ο υπεύθυνος ασφαλείας έχει ειδοποιηθεί το προσωπικό των σούπερ μάρκετ να έχει αυξημένη προσοχή και τοποθετούνται φυσικά κάμερες που ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο και με τη διάταξη που έχει ένα σούπερ μάρκετ, ράφια, διαδρόμους να καλυφθούν όλοι χώροι.

Όσον αφορά το αν το σούπερ μάρκετ θα καταγγείλει την κλοπή στην αστυνομία αποφασίζεται ανά περίπτωση και αφορά στις ιδιαίτερες συνθήκες του περιστατικού αλλά και στην αξία των κλαπέντων.

Πηγή: inotos.gr

Σχετικά άρθρα