Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις του συνδικαλιστή αστυνομικού Σταύρου Μπαλάσκα

Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις του συνδικαλιστή αστυνομικού Σταύρου Μπαλάσκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρειος Πάγος, Αστυνομία, Εισαγγελία Αρείου Πάγου, Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών, Σταύρος Μπαλάσκας, Στρατής Μπαλάσκας, Συνδικαλισμός, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνα αναφορικά με τις δηλώσεις του αστυνομικού, συνδικαλιστή της ΠΟΑΣΥ Σταύρου Μπαλάσκα, έδωσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Μπαλάσκας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η Αστυνομία συλλαμβάνει και η Δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερους τους εγκληματίες», κάνοντας λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα.

Δημοσιεύματα και απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα των δηλώσεων του κ. Μπαλάσκα είχε διαβιβάσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έκανε λόγο για «ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας».

«Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media.

»Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δικαστές.

Ήδη, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διατάξει την διενέργεια ένορκης διοικητικής έρευνας σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα.

Σχετικά άρθρα