Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπουργείο Παιδείας: Tι θα ισχύσει με τις απουσίες των μαθητών

Υπουργείο Παιδείας: Tι θα ισχύσει με τις απουσίες των μαθητών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μαθητές, Σχολεία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Ευνοϊκή ρύθμιση για τις απουσίες που σημείωσαν μαθητές, εξαιτίας αντικειμενικών προβλημάτων, φέρνει εγκύκλιος που έστειλε το υπουργείο Παιδείας, στα σχολεία όλης της χώρας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο, που έστειλε το υπουργείο Παιδείας στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, «απουσίες οι οποίες έχουν καταχωρηθεί ή θα καταχωρηθούν και δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των μαθητών/τριών αλλά σε αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας, δεν θα προσμετρηθούν για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών από τον Σύλλογο Διδασκόντων κατά το σχολικό έτος 2020-21».

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να «”καλύψει” πλήρως τους μαθητές που χρεώθηκαν με απουσίες, ενώ είχαν αντικειμενικά προβλήματα των εξ αποστάσεως μαθημάτων, όπως είναι η έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού, διαδικτύου ή προβλημάτων σύνδεσης στο ίντερνετ».

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιο που είχε εκδώσει με το ξεκίνημα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, είχε καλέσει τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να αποτυπώνουν συστηματικά το σύνολο των μαθητών που απουσιάζουν καθ’ όλη τη διάρκειας της ημέρας, ανά τάξη.

Σχετικά άρθρα