Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισόβια σε υπάλληλο για υπεξαίρεση 1, 2 εκατ. ευρώ

Ισόβια σε υπάλληλο για υπεξαίρεση 1, 2 εκατ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αξιαρχούλα Παρασκευά, Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, Λέσβος, Μυτιλήνη,

Με ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Μυτιλήνης, την πρώην υπάλληλο του Λογαριασμού Ενίσχυσης και Αλληλεγγύης Δικηγόρων Μυτιλήνης, Ταξιαρχούλα Παρασκευά, για το σκάνδαλο είχε προκαλέσει σάλο στην Μυτιλήνη το 2011.

Η υπάλληλος καταδικάστηκε με βάση το Νόμο περί Καταχραστών του Δημοσίου, για υπεξαίρεση 1.234.000 ευρώ από το Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης.

Ωστόσο η 42χρονη άσκησε έφεση αφού ακόμη και τώρα δηλώνει αθώα, ενώ ο συνήγορός της επέμεινε ότι σε δεύτερο βαθμό θα δικαιωθεί, καθώς κατά τη γνώμη του δεν αποτελεί δημόσιο χρήμα το ταμείο του Δικηγορικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Emprosnet την ενοχή είχε προτείνει ο εισαγγελέας, αναγνωρίζοντάς της όμως το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την αποκάλυψη της υπεξαίρεσης.

Στην απολογία της η Ταξιαρχούλα Παρασκευά, επέμεινε στην κατάθεση που είχε δώσει στον ανακριτή τον Ιούνιο του 2013, ότι είναι αθώα, δεν αναγνωρίζει το ποσό που της καταλογίζουν και έκανε λόγο για σκευωρία από πλευράς κάποιων μελών του Δικηγορικού Συλλόγου.

Δεν εξαίρεσε το φίλο και κουμπάρο της, πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Δημήτρη Καλλία, ο οποίος την προηγουμένη είχε καταθέσει εναντίον της, αλλά και τον Απόστολο Κομνηνάκα, που ατύπως επί δεκαετίες είχε αναλάβει τη διανομή του μερίσματος από το Λογαριασμό Κοινοπραξίας Συμβολαίων.

Σχετικά άρθρα