Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρήτη: Δεύτερη θρόμβωση για τον 35χρονο μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

Κρήτη: Δεύτερη θρόμβωση για τον 35χρονο μετά το εμβόλιο της AstraZeneca
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κρήτη, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου,

Νέα θρόμβωση υπέστη ο 35χρονος Αλέξανδρος Μεταξάκης αυτή τη φορά στις καρωτίδες, παρά το ότι φάνηκε να ξεπερνά αρχικά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με θρόμβωση στο πόδι του μετά το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ο 35χρονος υπεβλήθη σε δεύτερο πολύωρο χειρουργείο, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει στην «Εφ.Συν.» ο πατέρας του 35χρονου Νίκος Μεταξάκης χθες το μεσημέρι ο Αλέξανδρος, ενώ υποβαλλόταν σε διάφορες εξετάσεις και σε αξονική, εμφάνισε κάποια συμπτώματα που ανησύχησαν τους γιατρούς.

Τελικά αποδείχτηκε πως επρόκειτο για θρόμβωση στην αριστερή καρωτίδα και σήμανε ξανά συναγερμός στο νοσοκομείο αφού δόθηκε εντολή να ετοιμαστεί ξανά επείγον χειρουργείο, το οποίο κράτησε από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν ο θρόμβος στην αριστερή καρωτίδα είχε δημιουργηθεί κατά το πρώτο επεισόδιο, στις 10 Μαΐου ή αν είναι νέα θρόμβωση.

«Ετοιμαζόμασταν να βγούμε από το Νοσοκομείο την Τετάρτη και τώρα ξεκινάμε πάλι από την αρχή.

»Τόσο οι γιατροί στην Ιεράπετρα όσο και στο Ηράκλειο συσχετίζουν άμεσα τις θρομβώσεις με τον εμβολιασμό του παιδιού.

»Περιμένουν τις τελευταίες εργαστηριακές εξετάσεις αίματος για να μας πουν με σιγουριά από τι προκλήθηκαν τα δύο αυτά επεισόδια.

»Πάντως ο Αλέξανδρος είναι ένας πλήρως υγιής άνθρωπος, 35 χρονών, αθλητής και πρώην διαιτητής που δεν έχει πάρει ποτέ του ούτε ασπιρίνη» λέει ο κ. Νίκος Μεταξάκης στην «Εφ.Συν.».

Εκείνο που προβληματίζει τους γιατρούς είναι πως πρόκειται για σπάνιο περιστατικό θρομβώσεων καθώς αντίστοιχες παρενέργειες έχουν εμφανιστεί κυρίως σε γυναίκες άνω των 50 ετών και για αυτό τον λόγο η συγκεκριμένη περίπτωση εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή.

Τι είπε ο 35χρονος με θρόμβωση στο πόδι μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

Σχετικά άρθρα