Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνωστισμός σε κηδεία ιερέα στη Θεσσαλονίκη που έφυγε νικημένος από τον κορωνοϊό

Συνωστισμός σε κηδεία ιερέα στη Θεσσαλονίκη που έφυγε νικημένος από τον κορωνοϊό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκκλησία της Ελλάδος, Θεσσαλονίκη, Ιερέας, Κεντρική Μακεδονία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μακεδονία, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Πλήθος κόσμου την Κυριακή στον Χορτιάτη για την κηδεία του ιερέα Χαράλαμπου Αντωναρά που έφυγε νικημένος από τον κορωνοϊό.

Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε την Κυριακή ο ιερέας Χαράλαμπος Αντωνάρας, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη, στη Θεσσαλονίκη.

Ο ιερέας, σε ηλικία 66 ετών, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες εξέφραζε αμφιβολίες για την επικινδυνότητα του ιού.

Παρ’ όλα αυτά ήταν ένας άνθρωπος αγαπητός στην τοπική κοινωνία και διακονούσε στον ιερό ναό για περίπου 40 χρόνια.

Στην κηδεία του βρέθηκε πλήθος κόσμου με αποτέλεσμα να τηρούνται με δυσκολία (ή και καθόλου) οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Κάποιοι, μάλιστα, από τους παρευρισκόμενους δεν φορούσαν προστατευτικές μάσκες.

Αρκετοί ήταν αυτοί που λόγω και της βροχής, συγκεντρώθηκαν στο υπόστεγο της εκκλησίας, μπροστά από την είσοδο, με συνέπεια να βρεθούν ο ένας δίπλα στον άλλον.

Ειδικά όταν ολοκληρώθηκε η τελετή και το φέρετρο βγήκε από την εκκλησία, για να ξεκινήσει η πομπή προς το νεκροταφείο, παρατηρήθηκε συνωστισμός, παρά τις εκκλήσεις των παριστάμενων αστυνομικών να τηρηθούν οι σχετικές αποστάσεις.

Στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας έστειλε ηχηρό μήνυμα στους αρνητές της πανδημίας καλώντας τον κόσμο να ακούει μόνο τους ειδικούς και τους γιατρούς και όχι τις φήμες.

«Το θέμα είναι ιατρικό και όχι εκκλησιαστικό» είπε και με συγκίνηση και ανέφερε:

«Δουλειά, εμβόλια, αποστάσεις, μάσκα για να περάσουμε στη δική μας έξοδο και στο δικό μας Πάσχα».

Παρόντες στην τελετή ήταν ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης.

Πηγή: Voria.gr

Σχετικά άρθρα