Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έπαιρνε 9 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής θείας

Έπαιρνε 9 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής θείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΙΚΑ, Κρήτη, Συντάξεις Αναπήρων,

Για περισσότερο από 9 χρόνια η 55χρονη ανηψιά… έπαιρνε τα επιδόματα παραπληγίας, της θείας της και εισέπραττε έναν κανονικό μισθό.

Η θεία είχε πεθάνει από το 2002 και όπως υποστήριξε στο απολογητικό σημείωμα που κατέθεσε υποστήριξε πως θεωρούσε ότι ήταν… οφειλόμενα του ΙΚΑ προς την πεθαμένη γυναίκα.

Το ζήτημα είναι πως το Ίδρυμα έχασε απ΄αυτήν την παράνομη είσπραξη, ούτε λίγο ούτε πολύ, 90.000 ευρώ ως το 2011, που έγινε γνωστή η απάτη, και σήμερα η υπόθεση εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου, όπου έφτασε η υπόθεση μετά τη μήνυση που υπέβαλε το τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με το Creta Live η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία, από απάτη σε υπεξαίρεση, κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο, που καταδίκασε την γυναίκα σε απάτη και σε φυλάκιση 10 μηνών.

Πάντως η 55χρονη έχει ήδη αποπληρώσει το μισό της οφειλής, καθώς μπήκε σε διαδικασία ρύθμισης, κάτι που εκτιμήθηκε από το δικαστήριο γι΄αυτό και έπεσε στα “μαλακά”, θεωρώντας πως υπάρχει έμπρακτη μεταμέλεια!

Σχετικά άρθρα