Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι είναι οι κανόνες λειτουργίας της εστίασης

Ποιοι είναι οι κανόνες λειτουργίας της εστίασης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, ΓΣΕΒΕΕ, Εστιατόρια / Εστίαση, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων,

Ξεκινάει στις 3 Μαΐου η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, μόνο στους εξωτερικούς χώρους και με υποχρεωτική πραγματοποίηση διαγνωστικού τεστ δυο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό.

Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με τον ΚΑΔ 56.10, υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο/ ΚΑΔ 56.30.10.03, υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια/ ΚΑΔ 56.30.10.06, υπηρεσίες καφετέριας/ ΚΑΔ 56.30.10.07, υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο/ ΚΑΔ 56.30.10.14.

Οι κανόνες λειτουργίας

Σύμφωνα με την απόφαση, επιτρέπονται μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι, επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών, ενώ πρέπει να γίνεται απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια.

Επίσης, είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι, και η χρήση της μάσκας από το προσωπικό αλλά και από τους πελάτες που είναι σε αναμονή (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ).

Οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με τη διάταξη (90 cm – 1,2 m- 1,8m), επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες με τη χρήση δυο σκαμπό μαζί.

Η επόμενη δυάδα θα βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου.

Κλειστά θα παραμένουν οι επιχειρήσεις από 11 τη νύχτα μέχρι 5 το πρωί αλλά εξαιρούνται οι υπηρεσίες ντελίβερι με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ.

Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν, όταν τους ζητηθεί στον έλεγχο θα πρέπει να φαίνεται από το TAXIS, ότι ο ΚΑΔ αποτελεί κυρία δραστηριότητα πριν την 1η Μαρτίου 2020.

Παραμένουν σε αναστολή οι επιχειρήσεις που έχουν ΚΑΔ 5621 και 5630 και οι οκταψήφιοι αυτών.

Συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη με ΓΣΕΒΕΕ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, συναντήθηκε την Παρασκευή με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Γιώργο Καββαθά.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Συναντηθήκαμε με τον κ. Καββαθά και τους θεσμικούς εκπροσώπους της εστίασης και τους ενημερώσαμε για την απόφαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και της Κυβερνήσεως για το πώς θ’ ανοίξει η εστίαση από τις 3 Μαΐου.

»Πιστεύουμε ότι το σχέδιο που έχουμε είναι βιώσιμο για τον πρώτο καιρό κι ευελπιστούμε ότι με την πρόοδο των εμβολιασμών και τη νίκη της κατά της πανδημίας θα μπορούμε να έχουμε και πολύ πιο ευέλικτη λειτουργία της εστίασης τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Με καλή θέληση όλα θα πάνε καλά».

Από την πλευρά του, ο κ. Καββαθάς σημείωσε:

«Είχαμε συνάντηση με τον υπουργό, Α. Γεωργιάδη και τον γενικό γραμματέα, Π. Σταμπουλίδη με θέμα την επανεκκίνηση της εστίασης.

»Τα μέτρα όπως τα είδα, είναι σε θετική κατεύθυνση και βελτιώνουν την εικόνα που είχαμε.

»Θεωρώ ότι πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα την εφαρμογή τους.

»Και βέβαια πρέπει να δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας μέσω του εμβολιασμού όλων.

»Θα το πω για ακόμη μια φορά: έχω εμβολιαστεί με AstraZeneca».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα