Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λινού: Κάποιες μεταλλάξεις δεν έχουν πλήρη κάλυψη από τα εμβόλια

Λινού: Κάποιες μεταλλάξεις δεν έχουν πλήρη κάλυψη από τα εμβόλια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθηνά Λινού, Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την επιστροφή στην κανονικότητα μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Η κ. Λινού σχολιάζονται την ανακοίνωση για εμβολιασμό των ατόμων από 30 ετών και άνω, ανέφερε πως «αυτό ίσως να προμηνύει ότι η χώρα μας έχει εξασφαλίσει παραπάνω δόσεις, είτε ότι η ανασφάλεια των πολιτών, έχει ως αποτέλεσμα ανεκμετάλλευτες δόσεις εμβολίων, οι οποίες πρέπει σαφώς να χρησιμοποιηθούν».

Σε κάθε περίπτωση όμως, παραδέχτηκε ότι ο εμβολιασμός αποτελεί το μοναδικό «όπλο» απέναντι στην πανδημία.

«Υπάρχουν κάποιες μεταλλάξεις, οι οποίες δεν έχουν πλήρη κάλυψη από τα εμβόλια, όμως πιστεύω ότι εάν ξεκινήσει συστηματικός εμβολιασμός του πληθυσμού, θα καταφέρουμε ένα ικανοποιητικό ποσοστό ανοσίας», συμπλήρωσε η κ. Λινού.

Μάλιστα τόνισε πως ο κίνδυνος της διασποράς «παραμονεύει» στους κλειστούς χώρους, γι’ αυτό πρέπει να αξιοποιηθούν περισσότερο οι εξωτερικοί.

«Δεν δόθηκε η ευκαιρία να αξιοποιηθούν νωρίτερα οι εξωτερικοί χώροι, όπως έγινε σε άλλες χώρες.

»Ωστόσο, αφού το Πάσχα πλησιάζει, πρέπει να έχουμε στόχο να περάσουμε καλά, σε εξωτερικούς χώρους και τηρώντας τα μέτρα.

»Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μειώσουμε τον κίνδυνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη αναφέρθηκε και στο άνοιγμα δημοτικών και γυμνασίων τονίζοντας πως πρωτίστως θα έπρεπε να έχει διευκρινιστεί ο δείκτης θετικότητάς των self tests.

Σχετικά άρθρα