Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οβίδες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Κέρκυρα

Οβίδες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Κέρκυρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο οβίδες που χρονολογούνται από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν στην Κέρκυρα, σε δύο διαφορετικές περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του corfupress.com, η πρώτη οβίδα βρέθηκε σε περιοχή κοντά στο χωριό Άγιος Ματθαίος ενώ η δεύτερη σε θαλάσσιο χώρο στην παραλία του Ύψου.

Αμέσως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος αλλά και του στρατού, όπου με τη συνεργασία τόσο της Αστυνομίας όσο και της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ (που έστειλαν για κάθε ενδεχόμενο πυροσβεστικό όχημα και ασθενοφόρο αντίστοιχα), έγινε επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους και τη μεταφορά τους στο Κέντρο Βολής Αγίου Ιωάννη προκειμένου να καταστραφούν.

Το πρωί, ειδικοί δύτες βούτηξαν στην παραλία του Ύψου, αφού πρώτα το Λιμενικό απέκλεισε την περιοχή προκειμένου να ανασυρθεί από το βυθό η οβίδα, την οποία εντόπισαν επαγγελματίες της περιοχής.

Και οι δύο οβίδες ήταν ανενεργές, χρονολογούνται από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, είναι γερμανικές και για λόγους ασφάλειας ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο της πλήρους εξουδετέρωσής τους από πυροτεχνουργούς.

Σχετικά άρθρα