Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαντωνίου: Τέλος η σκευωρία – Ζητώ δικαίωση και μία συγγνώμη

Παπαντωνίου: Τέλος η σκευωρία – Ζητώ δικαίωση και μία συγγνώμη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννος Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου,

Ο πρώην υπουργός και Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Ρούλα Κουράκου προσήλθαν τη Δευτέρα στην Ανακρίτρια που εξετάζει την υπόθεσή τους, σχετικά με το ξέπλυμα των 2.437.962 ευρώ που φέρεται να έλαβε ώστε να προωθήσει τη σύμβαση του 2003 με τη γαλλική εταιρεία για τον εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Εξερχόμενος του Γραφείου της Ανακρίτριας, ο Γιάννος Παπαντωνίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Δικαστικό Συμβούλιο, αποφασίζοντας πριν από ένα χρόνο τον τερματισμό της 17μηνης προσωρινής μου κράτησης, διαπίστωσε ότι το κατηγορητήριο δεν μπορεί να στηρίξει τη δίωξη εναντίον μου και διέταξε την ανακριτική αρχή να λάβει συμπληρωματική απολογία για δήθεν παθητική δωροδοκία – ως επιπλέον βασικό αδίκημα για δήθεν τέλεση ξεπλύματος.

»Η πραγματοποίηση αυτής της απολογίας ήταν κενή περιεχομένου γιατί, όπως είχα επισημάνει στην πρώτη μου απολογία, δεν υπάρχει δωροδοκία.

»Πρόκειται για άθλια κατασκευή στο πλαίσιο της σκευωρίας εναντίον μου.

»Επί ένα χρόνο μετά την αποφυλάκισή μου βρισκόμουν σε καθεστώς ομηρείας.

»Συνέχιζαν να αιωρούνται σε βάρος μου οι απεχθείς κατηγορίες που οι υποκινητές της σκευωρίας είχαν το θράσος να μου απευθύνουν, ενώ είναι σε ισχύ καταιγισμός περιοριστικών μέτρων στη σύζυγό μου και εμένα – παρουσίες στο Τμήμα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και δεσμεύσεις των εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

»Η σημερινή κλήση είναι ευπρόσδεκτη. Σηματοδοτεί την είσοδο στην τελευταία πράξη του πολιτικο-δικαστικού σκανδάλου που μεθοδεύτηκε και υλοποιήθηκε εναντίον μου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

»Όταν αποφυλακίστηκα, είχα δηλώσει ότι «ζητώ δικαίωση, και μία συγγνώμη». Επαναλαμβάνω τη δήλωση με μεγαλύτερη έμφαση.

»Ζητώ να κριθώ, το συντομότερο δυνατό, από τη δικαιοσύνη. Όσα έχουμε υποστεί η σύζυγός μου και εγώ αποτελούν σελίδες ντροπής για τη δημόσια ζωή και τους θεσμούς της χώρας μας.

»Προερχόμενος από οικογένεια δικαστικών και δημοσίων λειτουργών με μακρά παράδοση προσφοράς στο Δημόσιο, εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη.

»Γιατί γνωρίζω ότι η τεράστια πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων δικαστών εκπληρώνουν με εντιμότητα και πάθος την αποστολή τους, στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Σχετικά άρθρα