Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξαδάκτυλος: Άνοιγμα μόνο για Γ΄ Λυκείου, Πανελλαδικές μόνο με άφθονες αίθουσες

Εξαδάκτυλος: Άνοιγμα μόνο για Γ΄ Λυκείου, Πανελλαδικές μόνο με άφθονες αίθουσες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Βίντεο, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Δημοτικό Σχολείο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Πανελλαδικές Εξετάσεις, Πανελλήνιες Εξετάσεις, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Σχολεία,

Με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα και σε σχέση με την προοπτική ανοίγματος του Λυκείου που συζητείται για την επόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου, «επειδή η πίεση είναι τρομακτική ανάγκη και αυτή και μόνο να εξυπηρετείται.

»Θα πρέπει π.χ. να μιλήσουμε μόνο για την Γ΄ Λυκείου, για να είμαι σαφής.

»Εκεί που υπάρχει αδήριτη ανάγκη … πρέπει ό,τι μπορούμε να το περιορίσουμε … το πρόβλημα δεν είναι πίσω μας, δεν το έχουμε αφήσει πίσω μας», προειδοποίησε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Την ανάγκη για να ανοίξει συγκεκριμένο κομμάτι της εκπαίδευσης, κατά τον ίδιο, «πρέπει να την αξιολογήσουν αυτοί που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας» και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αν κριθεί ότι πρέπει να είναι η Α΄ Δημοτικού γιατί τα παιδιά δεν γνώρισαν τους συμμαθητές τους, ας είναι η Α΄ Δημοτικού. Θα το κρίνουν οι εκπαιδευτικοί».

Για το αν θα λειτουργήσουν μετά το Πάσχα τα Δημοτικά, ο κ. Εξαδάχτυλος επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

«Είναι πολύς καιρός, το τελευταίο χρονικό διάστημα οι προβλέψεις έχουν ανατραπεί, θα μου επιτρέψετε να τις αποφύγω».

Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, ο κ. Εξαδάκτυλος «έδειξε» την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και συνέδεσε την ασφαλή πραγματοποίησή τους με τον αριθμό και το μέγεθος των διαθέσιμων χώρων διδασκαλίας που θα διατεθούν.

«Εάν δεν λειτουργεί η υπόλοιπη εκπαίδευση, υπάρχουν άφθονες αίθουσες και τα παιδιά μπαίνουν σε μικρούς αριθμούς στις αίθουσες για τις λίγες ώρες που πρέπει να δώσουν εξετάσεις, νομίζω ότι μπορούν», είπε τονίζοντας ξανά ότι «είναι θέμα αυτού που οργανώνει τις εξετάσεις».

Σχετικά άρθρα