Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χατζηχριστοδούλου: Οι προϋποθέσεις για μετακινήσεις εκτός νομού και ακτοπλοϊκά ταξίδια το Πάσχα

Χατζηχριστοδούλου: Οι προϋποθέσεις για μετακινήσεις εκτός νομού και ακτοπλοϊκά ταξίδια το Πάσχα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Πάσχα,

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει πραγματικότητα η μετακίνηση το Πάσχα στο χωριό, παρουσιάστηκε ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

«Αν τα πράγματα πάνε καλά και έχουμε αποκλιμάκωση θα μπορούσε με έλεγχο – τεστ να γίνονται μετακινήσεις το Πάσχα», δήλωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, που αποκάλυψε ότι για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις η επιτροπή θέλει να θέσει ως προαπαιτούμενο το self test πριν το ταξίδι με το πλοίο.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έλαβε υπόψη της την κούραση του κόσμου και πήρε αυτά τα μέτρα.

«Τα μέτρα δεν τηρούνταν έτσι και αλλιώς.

»Δεν υπήρχε και μεγάλη επιτήρηση για τις διαδημοτικές μετακινήσεις.

»Για αυτό τον λόγο πήρε αυτή την απόφαση η κυβέρνηση.

»Θεωρώ ότι είναι μια βαλβίδα εκτόνωσης χρειάζεται και αυτό.

»Πρέπει όμως να μην το παρακάνουμε γενικώς και να καταλάβουμε ότι μεταδίδεται εξίσου καλά και σε εξωτερικούς χώρους» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επεσήμανε ότι τα ανοίγματα γίνονται εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα πηγαίνουν καλά και με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 7 ημερών.

Επίσης, ανέφερε πως αν θεωρηθεί ότι η κορύφωση έγινε την προηγούμενη βδομάδα χρειαζόμαστε περίπου 4 βδομάδες αποκλιμάκωσης. «Άρα θα φτάσουμε το Πάσχα».

Τέλος αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σήμερα τόνισε πως αυτό που έχει σημασία να ειπωθεί είναι πως ο ιός μεταδίδεται λιγότερο στους εξωτερικούς χώρους αλλά εξακολουθεί να μεταδίδεται επομένως και πως πρέπει να εξακολουθούμε να τηρούμε τις αποστάσεις και την μάσκα.

Σχετικά άρθρα