Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι θα γίνει με το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα – Που σταμάτησε να χορηγείται

Τι θα γίνει με το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα – Που σταμάτησε να χορηγείται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Η μια μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες, ακόμη και οι λεγόμενες ισχυρές, διακόπτουν προσωρινά τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca μετά τα περιστατικά θρόμβωσης που παρατηρήθηκαν, έστω και αν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), εξακολουθεί να εκτιμά ότι τα οφέλη από τον εμβολιασμό υπερτερούν κάποιων παρενεργειών που κατά τον ΕΜΑ δεν έχει διακριβωθεί ότι οφείονται στο συγκεκριμένο εμβόλιο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμη να αναβάλει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Βρετανο-σουηδικής εταιρείας και θα περιμένει την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, που συνεδριάζει εκτάκτως την Πέμπτη 18 Μαρτίου προκειμένου να εξετάσει εκ νέου κατά πόσο τα περιστατικά θρομβώσεων που καταγράφονται σχετίζονται με το εμβόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στην αναστολή της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca προχώρησαν Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία και ήρθαν να προστεθούν σε μια μακρά λίστα χωρών που έχουν πράξει το ίδιο όπως Αυστρία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Νορβηγία, Δανία, Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Λουξεμβούργο και Ισλανδία.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, ο ΕΜΑ εξέδωσε νέα ανακοίνωση σχετικά με το θέμα, υπογραμμίζοντας πως τα οφέλη του εμβολίου είναι περισσότερα από τους κινδύνους και πως θα δώσει τελικές απαντήσεις μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης (18.03).

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ελλάδα έχουν γίνει 170.000 εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο και έχει αναφερθεί ένα περιστατικό με θρόμβωση, το οποίο όμως δεν έχει διαπιστωθεί αν όντως οφείλεται στο εμβόλιο της AstraZeneca.

Σχετικά άρθρα