Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρήτη: Οι ασφαλιστικές εισφορές δεν έφθαναν ποτέ στο ΙΚΑ

Κρήτη: Οι ασφαλιστικές εισφορές δεν έφθαναν ποτέ στο ΙΚΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικές Εισφορές, Ηράκλειο, ΙΚΑ, Κρήτη,

Στο “σκαμνί” κάθισε και καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, ένας 50χρονος λογιστής, για υπόθεση απάτης σε βάρος του ΙΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα ο 50χρονος, σύμφωνα με το CretaLive κατά το διάστημα 2009 -2012 ασφάλιζε στο ΙΚΑ 35 άτομα, εκ των οποίων οι 15 ήταν αλλοδαποί και οι 20 Έλληνες, σε επιχείρηση τροφίμων, ποτών και καπνού.

Όλα θα ήταν καλά, αν η επιχείρηση δεν ήταν … ανύπαρκτη και οι παροχές δεν κατέληγαν … στην τσέπη του λογιστή και κάποιων εκ των “ασφαλισμένων”.

Το ΙΚΑ καταλόγισε στον 50χρονο, ζημιά ύψους 30.000 ευρώ και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 24 μηνών.

Οι ιστορίες απάτης σε βάρος του ΙΚΑ, ωστόσο, δεν έχουν τελειωμό αφού το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο ηρακλείου καταδίκασε σε ένα χρόνο φυλάκισης έναν νεφροπαθή ο οποίος από το 2009 ως το 2010 “χρέωνε” το Ίδρυμα με διαδρομές με ταξί για να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση. Μόνο που, όπως διαπιστώθηκε, οι διαδρομές γίνονταν, σύμφωνα με τις αποδείξεις που προσκόμιζε στο ίδρυμα, σε απίθανες ώρες και μέρες.

Συνολικά το ΙΚΑ έχει ζημιωθεί με 17.000 ευρώ, ποσό που ο νεφροπαθής έχει ήδη ρυθμίσει και αποπληρώνει σταδιακά, γεγονός που αποτελεί και μια έμμεση ομολογία.

Σχετικά άρθρα