Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θεοδωρίδου: Το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται και σε ηλικίες άνω των 65 ετών

Θεοδωρίδου: Το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται και σε ηλικίες άνω των 65 ετών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca και σε άτομα ηλικιών άνω των 65 ετών αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρός της, Μαρία Θεοδωρίδου.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορωνοϊό, με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Οι εξελίξεις είναι συνεχείς και νέες γνώσεις προστίθενται σχετικά με τα εμβόλια ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Θεοδωρίδου, με την πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολιασμού να αναφέρεται στα νεότερα δεδομένα που αφορούν στο εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο είναι ασφαλές ανοσογόνο και αποτελεσματικό και προστατεύει έναντι της σοβαρής νόσου και βοηθάει στη μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Οι μελέτες αρχικά περιλάμβαναν μικρό αριθμό ατόμων άνω των 65 ετών και η Επιτροπή Εμβολιασμού στην Ελλάδα, αποφάσισε τη χορήγηση του εμβολίου από 18 έως 64 ετών.

Ωστόσο αυτές οι συστάσεις τροποποιήθηκαν και σήμερα, έχουν προδημοσιευθεί τρεις μελέτες για την αποτελεσματικότητα σε άτομα άνω των 65 ετών.

Το ίδιο θα γίνει και στην χώρα μας είπε η κ. Θεοδωρίδου.

Σημείωσε ακόμα, ότι η αποδοχή των εμβολίων είναι ικανοποιητική, αλλά υπάρχουν ακόμη άτομα που δεν εμβολιάζονται.

Ωστόσο παρουσιάζεται αύξηση στην πρόθεση εμβολιασμού από τον Νοέμβριο είπε, τονίζοντας ότι χρειάζεται κινητοποίηση υπέρ του εμβολιασμού.

Σχετικά άρθρα