Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαθητής σε ειδικό σχολείο πέθανε από κορωνοϊό

Μαθητής σε ειδικό σχολείο πέθανε από κορωνοϊό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μαθητές, Σχολεία,

Σε ανακοίνωση του o σύλλογος ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής Αττικής (ΣΕΕΠΕΑ) εκφράζει την βαθιά οδύνη για την απώλεια της ζωής μαθητή που φοιτούσε σε Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Αττικής, λόγω κορωνοϊού.

«Η σκέψη και η καρδιά μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή με την οικογένειά του, αλλά και τους εκπαιδευτικούς του, που θρηνούν το χαμό ενός νεαρού παιδιού, του δικού τους παιδιού» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η τραγική είδηση μας βρίσκει σε μια χρονική στιγμή που η Αττική μαστίζεται ανελέητα από την πανδημία, με αύξηση νέων κρουσμάτων, διασωληνωμένων και απώλειες ανθρώπινων ζωών, ενώ οι κλίνες εντατικής θεραπείας έχουν εξαντληθεί», λέει το ΔΣ του συλλόγου και συνεχίζει:

«Μας βρίσκει σε μια στιγμή που τα Ειδικά Σχολεία παρουσιάζουν πολλαπλάσιο αριθμό κρουσμάτων και αντίστοιχο ποσοστό αναστολής λειτουργίας σε σύγκριση με τα σχολεία τυπικής εκπαίδευσης.

»Τα Ειδικά Σχολεία έχουν αφεθεί στο έλεος της πανδημίας, χωρίς τη λήψη πραγματικών προστατευτικών και προληπτικών μέτρων, παρά τις κραυγές απελπισίας εκπαιδευτικών, ΕΕΠ, ΕΒΠ και γονέων.

»Ο εμβολιασμός του προσωπικού των Ειδικών Σχολείων προταιρεοποιήθηκε, όμως η διαδικασία έχει παγώσει στη δήλωση συμμετοχής, χωρίς να υπάρχει καμία άλλη ενημέρωση».

«Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, σεβόμενος το βαρύ πένθος της οικογένειας και της εκπαιδευτικής κοινότητας, δεν θα ασκήσει καμιά μικρο-πολιτική κριτική, ούτε θα εκμεταλλευτεί τη συγκυρία του τραγικού γεγονότος.

»Επιθυμούμε μόνο να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας και να δηλώσουμε δημόσια ότι στεκόμαστε στο πλευρό τους και είμαστε στη διάθεσή τους για οτιδήποτε χρειαστούν.

»Δεσμευόμαστε, ωστόσο, ότι θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για ασφαλή και ανοιχτά σχολεία και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ζωές μας!», καταλήγουν οι εκπαιδευτικοί.

Σχετικά άρθρα