Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι εργαζόμενοι δικαιούνται επιπλέον 1.000 ευρώ

Ποιοι εργαζόμενοι δικαιούνται επιπλέον 1.000 ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων,

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση με επιπλέον 1.000 ευρώ πέραν της επιδότησης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ, για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έμειναν κλειστές στην εορταστική περίοδο με κρατική εντολή προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής.

Το μέτρο αφορά σε κάθε ένα εργαζόμενο των περιοχών όπου υπήρχε και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων αυστηρό lockdown, με αποτέλεσμα τα καταστήματα στα οποία εργάζονται να μην ανοίξουν ούτε με τη μέθοδο του click away.

Στο ίδιο πλαίσιο ανακοινώθηκε και η επιδότηση με 3.000 ευρώ των συγκεκριμένων καταστημάτων.

Τα νέα έκτακτα μέτρα κρατικής στήριξης σε επιχειρήσεις θα έρθουν στην Βουλή το επόμενο διάστημα τόνισε, απατώντας σε επίκαιρη επερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την Δυτική Αττική ο κ. Γεωργιάδης και εξήγησε ότι «θα υπάρξει επιδότηση στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν κλειστές στην περίοδο εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με μέθοδο click away.

»Μιλάμε για περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κ.α. ή η περιοχή της Κοζάνης που ήταν σε σκληρό lockdown.

»Θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση – όχι επιστρεπτέα ή δάνειο – 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος.

»Αυτές οι επιχειρήσεις θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση και στήριξη από την κυβέρνηση».

Σχετικά άρθρα