Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυξάνεται ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

Αυξάνεται ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δωδεκάνησα, Ελληνικά Νησιά, Λέσβος, Μετανάστες, Νησιά Αιγαίου, Πρόσφυγες, Σάμος, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Χίος,

Αυξάνεται πάλι ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έχουν ημερομηνία 26/2/2021, συνολικά στην Λέσβο διαμένουν περίπου 8.832 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων οι 6.979 από αυτούς βρίσκονται στο ΚΥΤ Μαυροβουνίου.

Στην Χίο η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη με 2 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να διαμένουν συνολικά στο νησί, εκ των οποίων οι 1.694 στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Στην Σάμο υπάρχουν 3.440 πρόσφυγες και μετανάστες, όλοι σε ΚΥΤ φιλοξενούμενοι ενώ στα άλλα νησιά υπάρχει ελάχιστη παρουσία.

Χαρακτηριστικά στην Λέρο βρίσκονται 405 άτομα, στην Κω 538 και στα υπόλοιπα νησιά, Τήλος Ρόδος και Κάρπαθος 32 άτομα.

Η Λέσβος, δηλαδή, σηκώνει πλέον κάτι περισσότερο από το μισό βάρος του μεταναστευτικού, με τεράστιο ΚΥΤ 7 χιλιάδων διαμενόντων και άλλες 2 χιλιάδες περίπου διασκορπισμένους σε διάφορες σημεία του νησιού.

Αντίθετα η Χίος, δείχνει να είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα, με 2 χιλιάδες άτομα, ενώ στην Σάμο η κατάσταση δείχνει σταθερή εδώ και καιρό, με το νέο ΚΥΤ να είναι προ των πυλών.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, η Λέσβος δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση το επόμενο δίμηνο μέχρι το Πάσχα, να έχει αποσυμφορηθεί, έστω και σε μεγάλο βαθμό, καθώς οι 9 χιλιάδες είναι απαγορευτικός αριθμός για οποιαδήποτε τέτοια σκέψη.

Σχετικά άρθρα