Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαρηγιάννης: Χρειάζονται και άλλα μέτρα – Από 1η Ιουλίου στην κανονικότητα (βίντεο)

Σαρηγιάννης: Χρειάζονται και άλλα μέτρα – Από 1η Ιουλίου στην κανονικότητα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, Βίντεο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

«Βόμβες» έριξε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στο the Caller.

Tα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν να κάνουμε σχεδιασμούς για άρση του Lock down πριν από τις 15/16 Μαρτίου ανέφερε ο καθηγητής βιοχημείας του ΑΠΘ τονίζοντας ότι το άνοιγμα στις 8 Μαρτίου δεν εξασφαλίζει ικανό χρόνο για να αποσυμπιεστεί η κατάσταση.

Στην καλύτερη περίπτωση τα κρούσματα στην Αττική να έχουν φθάσει γύρω στα 600 εκείνη την περίοδο είπε, αυτό όμως δεν είναι ικανοποιητικό στοιχείο για να ωθήσει στην άρση του lock down.

Ανέφερε δε ότι το πρόσθετο πρόβλημα της Αττικής είναι ότι καταγράφονται σ’ αυτήν την περιφέρεια οι περισσότερες μεταλλάξεις στελεχών που έχουν 30% μεγαλύτερη μετάδοση και διασπορά.

Σε ό,τι αφορά το Πάσχα ο καθηγητής εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος λέγοντας ότι «για να είμαστε ειλικρινής δεν θα υπάρχει ως τότε μία σχετική κανονικότητα».

Πρόσθεσε επίσης ότι για να συμβεί αυτό «πρέπει να φθάσουμε την 1η Ιουλίου» τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει τι μπορεί να γίνει με το άνοιγμα του τουρισμού.

Ο Δ. Σαρηγιάννης προειδοποίησε ότι έως ότου ανοίξουμε κανονικά θα πρέπει να ληφθούν κι άλλα προληπτικά μέτρα όπως η απολύμανση του αέρα στα ΜΜΜ και στα καταστήματα όπως και ο εντατικός έλεγχος της τηλεργασίας και η αυστηρή χορήγηση βεβαιώσεων μετακίνησης στους εργαζόμενους.

Σημειωτέον πως- σύμφωνα με όσα ανέφερε- η απόδοση του lock doan σε σχέση με το περσινό του Μαρτίου είναι κατά 45% πιο χαμηλή.

Κατά την γνώμη του πρέπει πρώτα να ανοίξει το λιανεμπόριο, ακολούθως τα Λύκεια και μετά τα δημοτικά.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα