Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιος θα είναι ο νέος πενταψήφιος αριθμός για αγορές στα καταστήματα

Ποιος θα είναι ο νέος πενταψήφιος αριθμός για αγορές στα καταστήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμπορικά Καταστήματα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυριάκος Πιερρακάκης,

Ο νέος πενταψήφιος αριθμός στον οποίο οι πολίτες θα στέλνουν SMS προκειμένου να μετακινηθούν για αγορές στα καταστήματα, φέρεται να είναι ο αριθμός 13032 .

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, είχε αποκαλύψει για την εφαρμογή ενός νέου αριθμού για τα SMS ενώ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, φαίνεται πως θα υπάρξει χρονικός περιορισμός για τις αγορές και έτσι ο νέος 5ψήφιος αριθμός όταν εφαρμοστεί, θα έχει διάρκεια για τρεις ώρες και θα μπορεί να αποσταλεί μόνο μία φορά την ημέρα.

Παράλληλα, ο συγκεκριμένος αριθμός θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για το λιανεμπόριο, ενώ για τη μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ, φούρνους και φαρμακεία θα ισχύει η μέχρι τώρα διαδικασία με το σχετικό SMS στο 13033 και τον κωδικό 2.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή αναμένεται η τελική εισήγηση των λοιμωξιολόγων για το lockdown και αφού έχει προηγηθεί η εκτενής ανάλυση των επιδημιολογικών μοντέλων και του επιδημιολογικού φορτίου.

Σύμφωνα με ένα σενάριο, το lockdown θα παραταθεί για τουλάχιστον μια εβδομάδα, προκειμένου να αποσυμπιεστούν οι εισαγωγές στις εντατικές στην Αττική, ενώ το δεύτερο θέλει τους ειδικούς να εισηγούνται στην κυβέρνηση τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα με άνοιγμα λιανεμπορίου μόνο με click away από 1η Μαρτίου, προκειμένου να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος προσαρμογής για τον νέο κωδικό SMS για τις μετακινήσεις για αγορές.

Σχετικά άρθρα