Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η εφημερίδα “Ροδιακή” αποκαλύπτει το βίο και την πολιτεία του Κ. Τζεβελέκου με τη “χρυσή” ΜΚΟ

Η εφημερίδα “Ροδιακή” αποκαλύπτει το βίο και την πολιτεία του Κ. Τζεβελέκου με τη “χρυσή” ΜΚΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Παπανδρέου, Κώστας Τζεβελέκος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,

Το χρονικό της ανόδου και της πτώσης, του αρχηγού της ΜΚΟ που κατάφερε να ροκανίσει μέσα σε ελάχιστα χρόνια 9 εκατομμύρια ευρώ, περιγράφει η εφημερίδα «Ροδιακή».

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της έγκριτης εφημερίδας της Ρόδου:

Ο Κώστας Τζεβελέκος, που ήταν γνωστός σε πολύ μεγάλο κύκλο στη Ρόδο, ήρθε για πρώτη φορά, ως αρχηγός της περίεργης αυτής ΜΚΟ, με ελικόπτερο το οποίο προσγειώθηκε στο νησί της Ρόδου!

Είχε μαζί του φρουρά, προσωπικούς φύλακες, ενώ αμέσως μετά τον πρώτο χρόνο της παραμονής του στα πιο ακριβά ξενοδοχεία του νησιού μας φρόντισε να αγοράσει το σπίτι που εντόπισε ο φακός της «Ροδιακής» από γνωστό επιχειρηματία της Ρόδου.

Μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες, όπως περιέγραψαν στη «Ροδιακή» κάτοικοι της περιοχής, το σπίτι κατάφερε να μετατραπεί σε ένα απόρθητο φρούριο το οποίο φρουρούσαν πάνοπλοι συνεργάτες του!

Ο Κώστας Τζεβελέκος, συστήνονταν χωρίς κανέναν ενδοιασμό σε γνωστούς και αγνώστους, ως ο άνθρωπος με ειδική αποστολή σε διάφορες χώρες, ως ο δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο στρατιωτικό ρεπορτάζ, ως ο αρχηγός ειδικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης η οποία δρούσε σε όλο τον κόσμο! Μάλιστα, όταν οι ερωτήσεις από γνωστούς και φίλους άρχιζαν να γίνονταν πιεστικές, ο Κώστας με έναν μοναδικό τρόπο που ισορροπούσε ανάμεσα στο αυστηρό και στο περίεργο, σταματούσε την συζήτηση λέγοντας το εξής: «δεν μπορώ να αποκαλύψω τίποτε άλλο, είναι κρατικό μυστικό!»

Έλεγε ότι είχε τελειώσει Θεολογία, ότι είχε κάνει οικονομικές σπουδές και ότι είχε προχωρήσει σε διάφορες επενδύσεις που του εξασφάλιζαν τον πλούτο και την άνεση την οποία του άρεσε να επιδεικνύει.

Φανατικός υποστηρικτής του ΓΑΠ

Ο Κώστας Τζεβελέκος, ήταν ένας εξαιρετικά κοινωνικός άνθρωπος. Είχε εγκατασταθεί στη Ρόδο πριν το 2002, εξαιτίας του ότι η σύζυγός του η Μαρία, κόρη ανώτατου αξιωματικού της χωροφυλακής, υπηρετούσε αρχικά σε υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού και στη συνέχεια σε Υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Νομαρχίας Δωδεκανήσου. Η αδελφή της, αναφέρουν πληροφορίες ότι υπηρετούσε ή υπηρετεί στο Υπουργείο Εξωτερικών γεγονός το οποίο εξετάζουν τώρα οι αρμόδιοι ανακριτές.

Έκανε γρήγορα παρέες, δικτυώθηκε με συγκεκριμένους χώρους, αλλά όσο κοινωνικός έμοιαζε άλλο τόσο απόμακρος έδειχνε σε όποιον δοκίμαζε να τον εξερευνήσει μέσα από τις κουβέντες που αντάλλαζαν.

Φανατικός υποστηρικτής του ΠΑΣΟΚ (έλεγε ότι είχε εργαστεί στην εφημερίδα Εξόρμηση) αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου, που μάλιστα υποστήριζε ότι είχε φιλοξενήσει πολλές φορές στο σπίτι του στη Ρόδο, όταν είχε έρθει ως υπουργός. Ο ίδιος διέδιδε επίσης ότι γνώριζε και τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με τον οποίο επίσης είχε υποστηρίξει ότι είχε συναντηθεί σε επίσκεψη που πραγματοποίησε ο τελευταίος στη Ρόδο.

Ήταν λάτρης των όπλων

Μεγαλωμένος μέσα σε αυστηρά Χριστιανικά ήθη όπως ο ίδιος ομολογούσε, ο Κώστας Τζεβελέκος, εξαιτίας της καλής σχέσης που είχε με την Θεολογία, πήγαινε σε εκκλησία που βρίσκεται στην περιοχή της Ιαλυσού και έψελνε τις Κυριακές στη θεία λειτουργία.

Ήταν όμως και λάτρης των όπλων και των πολεμοφοδίων. Μπορεί η ΜΚΟ την οποία σύστησε και διεύθυνε να είχε στόχο τον εντοπισμό και το ξήλωμα των ναρκών σε όλο τον κόσμο, ο ίδιος όμως αρέσκονταν να έχει στην κατοχή του αλλά και να επιδεικνύει μεγάλο αριθμό σύγχρονων και πανίσχυρων όπλων.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε ένα από τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας του στην Αθήνα μεγάλο αριθμό όπλων, εκτιμάται όμως ότι είχε κι άλλα στη διάθεσή του τα οποία αναζητούνται. Η έρευνα θα συνεχιστεί και στη Ρόδο πάντως, αλλά οι πρώτες ενδείξεις στη βίλα της Ιαλυσού και στο αγρόκτημα της Δαματριάς δεν εντόπισαν κάποια ευρήματα.

Στα χρόνια της χλιδής

Ακόμα και στα καταστήματα που συνήθιζε να επισκέπτεται ο Κώστας Τζεβελέκος οι προσωπικοί του φρουροί δεν έλειπαν. Είχε μαζί του πάντα δύο άτομα να τον συνοδεύουν, οι οποίοι έμοιαζαν οι κλασικοί τύποι της φρουράς ενός αξιωματούχου. Έτσι παρουσιάζονταν κιόλας σε γνωστούς κι αγνώστους με τους οποίους συναναστρέφονταν καθημερινά.

Ο ίδιος έφθασε στο σημείο να διαθέτει όπως αποκάλυψε από χθες η ΡΟΔΙΑΚΗ, προσωπικούς σερβιτόρους αλλά και σεφ από πάρα πολύ γνωστό πεντάστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα της περιοχής της Ιξιάς, τον οποίο συνήθιζε να «νοικιάζει» πολλές φορές τον μήνα, έτσι ώστε να προετοιμάζει ειδικό γεύμα για τον ίδιο, την οικογένειά του ή τους προσκεκλημένους του.
Σε ένα από αυτά τα γεύματα, λέγεται ότι πλήρωσε τον σεφ με ποσό της τάξης των 1500 ευρώ μόνο για ένα βράδυ.

Κατά διαστήματα, εξαφανίζονταν από τη Ρόδο αλλά και πάλι επέστρεφε χωρίς να λέει σε κανέναν από τους γνωστούς και τους φίλους του που ήταν και τι έκανε.

Του άρεσε να δείχνει τον πλούτο του. Έτσι λοιπόν πολύ γρήγορα έγινε γνωστό ότι ο Κώστας, ο αρχηγός της ΜΚΟ είχε ένα πολύ χλιδάτο σπίτι στην Αθήνα (αυτό που αποδείχθηκε ότι ενοικίαζε έναντι 5.000 ευρώ το μήνα) καθώς επίσης και μια τεράστια πολυκατοικία (επταώροφη) κάπου κοντά στην Λεωφόρο Κηφισίας.

Τα χρόνια πέρασαν μέσα στην απόλυτη χλιδή, στα ταξίδια και λίγο μετά το 2006 άρχισε η αντίστροφη μέτρηση.

Πώς έφτασε να πουλάει ντομάτες στη λαϊκή

Οι στρόφιγγες που τροφοδοτούσαν τους λογαριασμούς της ΜΚΟ από το Υπουργείο των Εξωτερικών έκλεισαν απότομα. Το αποτέλεσμα ήταν να αρχίσουν να παρουσιάζονται τα πρώτα σημάδια της έλλειψης ρευστότητας. Το γεγονός ανησύχησε τον ίδιο ο οποίος με την ευστροφία που τον διέκρινε κατάλαβε ότι έπρεπε να διοχετεύσει σε κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα όσα χρήματα του είχαν απομείνει έτσι ώστε να μπορέσει να έχει μελλοντικά κάποια σημαντικά έσοδα. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να στραφεί εδώ στη Ρόδο πάντα, στις οικολογικές καλλιέργειες!

Χωρίς να έχει καμία απολύτως σχέση με την αγροτική και γεωργική διαδικασία, ο Κώστας Τζεβελέκος, αγόρασε μια μεγάλη έκταση στην περιοχή Δαματριάς, στον Κάτω Καλαμώνα. Το ονόμασε «Το Κτήμα της Μαρίας» και αμέσως προχώρησε στην αγορά υπερσύγχρονων αγροτικών και κηπευτικών μηχανημάτων. Δεν είναι υπερβολή να τονιστεί ότι επέλεγε πάντοτε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και ότι πιο ακριβό υπήρχε.

Επέκτεινε τις δραστηριότητές του σχεδόν παράλληλα. Ενοικίασε μεγάλο αριθμό κτημάτων και στην περιοχή των Καλαβαρδών Ρόδου, την οποία περιέφραξε, επιχειρώντας κι εκεί να αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι καλλιέργειες, βιολογικές όπως τις είχε ονομάσει, δεν πήγαιναν καθόλου καλά. Τα χρήματα είχαν στερέψει, τα έσοδα ήταν ελάχιστα κι έτσι αναγκάστηκε να σταματήσει το όποιο προσωπικό απασχολούσε και να κάνει ότι μπορούσε μόνος του!

Έβγαλε άδεια παραγωγού λαϊκών αγορών στο νησί της Ρόδου και δεν δίστασε να κατέβει ο ίδιος με πάγκο στην αγορά και να πουλάει ντομάτες, μελιτζάνες ή ότι άλλο παρήγαγε το «Κτήμα της Μαρίας». Το σοκ που έπαθαν γνωστοί και φίλοι που πριν μερικά χρόνια ή μήνες τον έβλεπαν να κυκλοφορεί με λιμουζίνες και φρουρά και στην συνέχεια να πουλά ντομάτες στη λαϊκή αγορά της Ρόδου ήταν μεγάλο.

Ο ίδιος είχε πάντα έναν μοναδικό τρόπο να δικαιολογεί τα πάντα: «Αυτό είναι το μέλλον της χώρας μας. Ο πρωτογενής τομέας με την παραγωγή του κι εγώ επενδύω πάντα στο μέλλον» έλεγε με απόλυτα ψύχραιμο και πειστικό τρόπο όσους τον ρωτούσαν με μεγάλη απορία τι δουλειά είχε εκεί.»

Ξεσκονίζονται τώρα οι συναλλαγές που είχε

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ο Κώστας Τζεβελέκος, είχε εξαφανιστεί από τη Ρόδο. Νωρίτερα είχε εγκαταλείψει τη Ρόδο η σύζυγος και τα δυό τους παιδιά. Κανείς δεν γνωρίζει τους λόγους. Το σπίτι στην Ιαλυσό, στους πρόποδες του Φιλερήμου, δείχνει σαν να μην έλλειψε ποτέ κανείς από αυτό. Οι γείτονες κάποιες φορές μάλιστα βλέπουν και κίνηση.
Περιτριγυρισμένο από υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας και κάμερες, παραμένει εκεί, αγέρωχο. Με την σκοπιά άδεια στο εξωτερικό μέρος της αυλής.

Οι τελευταίοι που το επισκέφθηκαν, ήταν ειδικοί αστυνομικοί της ασφάλειας και της σήμανσης, που ήρθαν από τη Αθήνα στη Ρόδο και έκαναν φύλλο και φτερό ότι είχε και δε είχε το εσωτερικό του σπιτιού.

Έφυγαν με αρκετές κούτες ευρήματα. Και θεωρείται βέβαιο ότι η έρευνα θα επεκταθεί μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, για να διαπιστωθεί πως μια τέτοια τεράστια περιουσία εξανεμίστηκε μέσα σε ελάχιστα χρόνια..!

Σχετικά άρθρα