Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χάος! 3.500 με 4.000 νοικοκυριά στην Κηφισιά χωρίς ρεύμα – Έπεσαν 600 δέντρα που δεν κλαδεύτηκαν

Χάος! 3.500 με 4.000 νοικοκυριά στην Κηφισιά χωρίς ρεύμα – Έπεσαν 600 δέντρα που δεν κλαδεύτηκαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Θωμάκος, Καιρός, Κηφισιά, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Χιόνι, Χιόνια,

Σε 3.500 με 4.000 υπολογίζει ο δήμος Κηφισιάς τα νοικοκυριά της περιοχής που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα η Εκάλη, τμήμα της Νέας Ερυθραίας, όλο το Καστρί, τμήμα της Πολιτείας και της Νέας Κηφισιάς.

Λόγω πτώσης δέντρων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας δέκα γραμμές μεσαίας τάσης και οι ηλεκτρολόγοι του δήμου αδυνατούν να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση.

Κάθε γραμμή μεσαίας τάσης εξυπηρετεί 300 νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμάκο, ο ΔΕΔΔΗΕ τον διαβεβαίωσε ότι έχει ζητηθεί βοήθεια με συνεργεία και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Πάνω από 600 πτώσεις δέντρων στα Βόρεια Προάστια

Διακοπές ηλεκτροδότησης σημειώνονται και στην Πεντέλη, όπου έχουν πέσει πάνω από 20 δέντρα προκαλώντας πρόσκαιρες διακοπές ρεύματος.

«Οι υπηρεσίες του Δήμου μας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη γρήγορη απομάκρυνση των δέντρων από τους δρόμους και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τη ΔΕΗ, στην οποία δηλώνονται τα αιτήματα προς αποκατάσταση των βλαβών από τη ΔΕΗ», αναφέρει ο δήμος Πεντέλης.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μόνο στα Βόρεια προάστια της Αθήνας έχουν πέσει περισσότερα από 600 δέντρα στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Η ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ

Νωρίτερα ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Τάσος Μάνος δήλωσε μετά από σύσκεψη στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ότι υπάρχουν διακοπές ρεύματος  στις περιοχές Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ. Απόστολοι Καλάμου, Άγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια, Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση.

Ορισμένες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής είναι χωρίς ρεύμα έως και 48 ώρες.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δηλώνουν αδυναμία πρόσβασης και ζητούν τη συνδρομή των Δήμων και της Πυροσβεστικής.

Ο χρόνος αποκατάστασης εκτιμάται σε δύο μέρες από σήμερα.

Τα προβλήματα σε δίκτυο ΕΥΔΑΠ και ΟΤΕ αναμένεται να αποκατασταθούν σύμφωνα με τους τεχνικούς στο τέλος της εβδομάδας.

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ ενισχυμένο από το πρωί με συνεργαζόμενους εργολάβους από γειτονικές περιοχές, έχει επανηλεκτροδοτήσει τα μεγαλύτερα με βάση τον πληθυσμό χωριά όπως Κεχριές, Ροβιές, Μαντουδι και Προκόπι.

Συνεχίζονται οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση έως το βράδυ των χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς ‘Αγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας αποκαθιστώντας τις εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Για βλάβες καλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΔΔΗΕ στο 11500 ή μέσω της ιστοσελίδας και της εφαρμογής του ΔΕΔΔΗΕ.

Σχετικά άρθρα