Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εθνική Οδός: Χωρίς διόδια η διέλευση των οχημάτων στα τμήματα Αθήνα – Σκάρφεια – Ράχες

Εθνική Οδός: Χωρίς διόδια η διέλευση των οχημάτων στα τμήματα Αθήνα – Σκάρφεια – Ράχες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διόδια, Εθνική Οδός, Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας, Καιρός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νίκος Χαρδαλιάς, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χιόνι, Χιόνια,

Μετά από επικοινωνία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τις εταιρείες «Νέα Οδός» & «Κεντρική Οδός» (που διαχειρίζονται αντιστοίχως τα τμήματα της εθνικής οδού Αθήνα-Σκάρφεια και Σκάρφεια-Ράχες) συμφωνήθηκε σήμερα και μέχρι τις 19.00 να μην καταβάλλουν διόδια οι χρήστες του αυτοκινητόδρομου.

Στο σημείο αυτό αξίζει να διαβάσετε: Τελιγιορίδου: Η κυβέρνηση θα αποζημιώσει τον ιδιώτη των διοδίων επειδή ο κ. Χρυσοχοΐδης έκλεισε την εθνική οδό;

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ρωτά με ανάρτησή της στο Facebook εάν η κυβέρνηση, αφού έκλεισε την εθνική οδό στο ύψος της Κηφισιάς με απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη, θα αποζημιώσει την ιδιωτική εταιρεία που εισπράττει από τα διόδια και έχει την υποχρέωση να διατηρεί τους δρόμους ανοιχτούς. Νομίζουμε ότι άπαντες αντιλαμβανόμαστε τι θέλει να πει.

Ο Χρυσοχοΐδης κλείνει για ένα 24ωρο την εθνική οδό

Η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, έχει δοθεί στην κυκλοφορία ήδη από τις 13.00 το μεσημέρι όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά μία ακόμη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, για έξι ώρες, από έως τις 19.00 το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια θα κλείσει και πάλι για ένα 24ωρο, μέχρι τις 19.00 αύριο, καθώς αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα.

Τι λέει ο Χαρδαλιάς για το 112

Ο κ. Χαρδαλιάς μετά την σύσκεψη έκανε και ειδική αναφορά στο 112, καθώς υπήρξαν κριτικές ότι δεν χρησιμοποιήθηκε τονίζοντας ότι «είναι εργαλείο που χρησιμοποιείται όταν κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή και μόνο» και ανέφερε ότι οι πολίτες είχαν ενημερωθεί για κάθε απόφαση έγκαιρα, από τα ΜΜΕ.

Ναι αλλά το πρωί ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι έκλεισε την εθνική οδό στο ύψος της Καλυφτάκη επειδή «υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού οχημάτων και άρα για ανθρώπινες ζωές».

Τελικά τι ισχύει; Ποιος έχει δίκιο; Ποιος λέει την αλήθεια;

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία στην Αττική

Με έκτακτο δελτίο προειδοποίησης για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, η ΕΜΥ επικαιροποιεί τις προβλέψεις της για την πορεία της κακοκαιρίας «Μήδεια» η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Συγκεκριμένα, στο δελτίο της ΕΜΥ αναφέρεται:

1. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σήμερα Δευτέρα (15-02-2021) στην ανατολική και τη νότια χώρα και θα είναι πυκνές κατά περιόδους στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη (στα ορεινά) και μέχρι αργά το απόγευμα στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Αύριο Τρίτη (16-02-2021) οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα ορεινά και ημιορεινά των Κυκλάδων, καθώς και σε περιοχές της Κρήτης με χαμηλότερο υψόμετρο. Από αργά το βράδυ στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-02-2021) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη όπου θα είναι πυκνές, μετά το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν.

Ειδικότερα στην Αττική, από το απόγευμα της Δευτέρας (15-02-2021), οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι κατά διαστήματα πυκνές μέχρι το βράδυ της Τρίτης (16-02-2021). Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-02-2021) θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης βαθμιαία θα σταματήσουν.

2. Ο ισχυρός παγετός που ήδη επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα, την Τρίτη (16-02-2021) και την Τετάρτη (17-02-2021) θα σημειωθεί και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, ενώ σε περιοχές (κυρίως της δυτικής) Μακεδονίας, αλλά και της Θράκης, θα είναι κατά τόπους ολικός.

3. Οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ που πνέουν σήμερα Δευτέρα (15-02-2021) στο Ιόνιο από το βράδυ θα εξασθενήσουν, όμως στο Αιγαίο θα εξακολουθήσουν να πνέουν σε επίπεδο θύελλας τοπικά 9 με 10 μποφόρ. Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-02-2021) θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Σχετικά άρθρα