Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στον Πειραιά η ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Κασατόνοφ»

Στον Πειραιά η ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Κασατόνοφ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πειραιάς, Ρωσία, Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, Ρωσικός Στόλος,

Ένα από τα καμάρια του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, τη φρεγάτα κλάσεως Ναύαρχος Γκόρσκοφ, «Ναύαρχος Κασατόνοφ», κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά.

Μαζί με τη φρεγάτα «Ναύαρχος Κασατόνοβ» έφθασε στον Πειραιά και ομάδα πλοίων του Βόρειου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας, σύμφωνα με ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο εξοπλισμός της φρεγάτας «Ναύαρχος Κασατόνοβ» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Kalibr, ενώ η ρωσική πρεσβεία γνωστοποιεί ότι ολόκληρο το πλήρωμα εμβολιάστηκε με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik-V.

To δεύτερο πλοίο της κλάσεως

O «Ναύαρχος Κασατόνοφ» είναι το δεύτερο πλοίο της κλάσεως Ναύαρχος Γκόρσκοφ που ναυπηγήθηκε και εντάχθηκε στον Βόρειο Στόλο της Ρωσίας στις 21 Ιουλίου του 2020.

Η Ρωσία προβλέπεται ότι θα κατασκευάσει συνολικά δέκα πλοία της κλάσεως ως το 2027.

Τα σκάφη της κλάσεως αυτής έχουν μήκος 135 μέτρα, εκτόπισμα 4.500 τόνων και κατατάσσονται στον τύπο φρεγατών κατευθυνόμενων βλημάτων.

Διαθέτουν εξελιγμένα ραντάρ και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και θα μπορούν να εκτοξεύουν και τα υπερηχητικά βλήματα Zircon.

Σχετικά άρθρα