Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η φιλόλογος ζητά «συγγνώμη» – Δικηγόρος: «Βρίσκεται σε κατάσταση σοκ»

Η φιλόλογος ζητά «συγγνώμη» – Δικηγόρος: «Βρίσκεται σε κατάσταση σοκ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αποπλάνηση Ανηλίκου, Αττική, Δασκάλα, Δασκάλα Μαθητής Ερωτική Σχέση Σκάνδαλο, Μαθητές,

Συγγνώμη ζητά τώρα η φιλόλογος από τον μαθητή και την οικογένειά του. Την μεταμέλειά της και την συγγνώμη της, μέσω του δικηγόρου της, Απόστολου Κόντου, για τη διαδικασία στην οποία έχει υποβάλλει τον 13χρονο και την οικογένειά του εξέφρασε η 36χρονη που κατηγορείται για ασέλγεια κατά του μαθητή της.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η εκπαιδευτικός βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και προσπαθεί να «αντιληφθεί τις συνέπειες των πράξεών της».

«Επιδοκιμάζουμε το υγιές αντανακλαστικό της κοινωνίας μας, να ευαισθητοποιείται μπροστά σε τέτοια αδικήματα.

»Ωστόσο, συνιστά ιερή υποχρέωση όλων η προσέγγιση της υπόθεσης με κύριο μέλημα το βέλτιστο συμφέρον του ανηλίκου.

»Την ίδια στιγμή, αποτελεί καθήκον ο σεβασμός των δικαιωμάτων της κατηγορούμενης και της αρχής της νομιμότητας του Ποινικού μας Δικαίου» ανέφερε ο κ. Κόντος για την πολύκροτη υπόθεση.

Και συνέχισε λέγοντας πως:

«Η εντολέας μου από την πρώτη κιόλας στιγμή προσήλθε ενώπιον των Αρχών αιτούμενη και λαμβάνοντας νόμιμη προθεσμία για την απολογία της.

»Δηλώνει την ειλικρινή της συγγνώμη για την συνθήκη στην οποία έχει υποβάλλει τον ανήλικο και την οικογένειά του με τη συμπεριφορά της.

»Εφόσον της ζητηθεί, θα κάνει κάθε τι ανθρωπίνως δυνατό για την προστασία του ψυχισμού του.

»Ο ρόλος της υπεράσπισης είναι να διαφυλάξει τη νομιμότητα της διαδικασίας, να διευκολύνει τις Ανακριτικές Αρχές στο έργο τους, θέτοντας όμως στην κορυφή των ενεργειών της την προστασία του ανηλίκου.

»Η συμπεριφορά της εντολέως μου φέρει μεγάλη ηθική απαξία και ο κοινωνικός συναγερμός είναι απαραίτητος σε τέτοια περιστατικά.

»Η ποινική αξιολόγησή της, ωστόσο, αφορά τη Δικαιοσύνη που θα πρέπει να μείνει απερίσπαστη στο έργο της».

Ο δικηγόρος της τόνισε ακόμη πως «σε κάθε περίπτωση, η δημοσίευση ανακριβειών ή άσχετων με την υπόθεση πληροφοριών, βλάπτει πρώτα και κύρια τον ανήλικο και δευτερευόντως την εντολέα μου και το δύο χρονών παιδί της.

»Δε θα επιτρέψουμε να παραβιαστεί η μυστικότητας της ανάκρισης και η προσβολή των προσωπικών δεδομένων των εμπλεκομένων».

Αυτή είναι η 36χρονη που κατηγορείται για την αποπλάνηση του 13χρονου.

Η καθηγήτρια, η οποία είναι μητέρα ενός κοριτσιού, φέρεται να είχε πείσει τον 13χρονο ότι μόλις ενηλικιωθεί θα μπορέσουν να ζήσουν μαζί ως κανονικό ζευγάρι.

Εκτός από ιδιαίτερα μαθήματα η νεαρή φιλόλογος που κρατούσε πάντα χαμηλό προφίλ, είχε απασχοληθεί στο παρελθόν και σε εκπαιδευτικές δράσεις σε δήμο της Αττικής με μικρούς μαθητές.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την μητέρα του 13χρονου μαθητή η οποία φέρεται να εντόπισε στον υπολογιστή του παιδιού της φωτογραφίες του μαζί με την φιλόλογο.

Η μητέρα του μαθητή της β’ γυμνασίου, προχώρησε σε καταγγελία, με την φιλόλογο ωστόσο να μην συλλαμβάνεται λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και να παίρνει προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με το Mega η καθηγήτρια φέρεται να προχώρησε σε ολοκληρωμένες πράξεις με τον 13χρονο.

Όπως αναφέρει το κανάλι, επικαλούμενο δικαστικές πηγές, ευρήματα υπάρχουν και στο κινητό του 13χρονου όπου είχε κάνει σχετικές εκμυστηρεύσεις για τις συνευρέσεις με την καθηγήτριά του.

Βίντεο με «ιδιαίτερα»

Το κουβάρι της σοκαριστικής υπόθεσης, η οποία άφησε εμβρόντητα ακόμη και τα πιο έμπειρα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, άρχισε να ξετυλίγεται όταν η μητέρα του 13χρονου μαθητή εντόπισε στο κινητό του τηλέφωνο και στον υπολογιστή του μηνύματα ερωτικού περιεχομένου, αλλά και «καυτό» οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο απεικονίζονταν ο γιος της και η 36χρονη καθηγήτρια να συνευρίσκονται σε ξενοδοχεία, στο αυτοκίνητο της γυναίκας, ακόμη και στο σπίτι της οικογένειας του μικρού.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στα γραπτά μηνύματα που αντάλλαζαν για καιρό μεταξύ τους η φιλόλογος φέρεται ότι εξομολογείται στον ανήλικο τον έρωτα που έτρεφε γι’ αυτόν και του υποσχόταν ένα ιδανικό μέλλον, μακριά από τους γονείς και τους φίλους του.

Η μητέρα επιχειρώντας να κόψει αυτές τις επαφές πήρε το κινητό τηλέφωνο του παιδιού της και επιχείρησε να τον απομονώσει στο σπίτι.

Ήταν τέτοια η επιμονή της 36χρονη φιλολόγου, η οποία πήγαινε κάτω από το σπίτι του 14χρονου, ενώ προσέγγισε συμμαθητές τους προκειμένου να βρει τρόπο επικοινωνίας μαζί του.

Όπως διαπιστώθηκε από τις εξονυχιστικές έρευνες που ακολούθησαν, καθηγήτρια και μαθητής διατηρούσαν για αρκετό χρονικό διάστημα ερωτικό δεσμό, με τη φιλόλογο μάλιστα να ασκεί ιδιαίτερη επιρροή πάνω στον ανήλικο.

Η φιλόλογος δεν δίσταζε να συνευρίσκεται με τον μαθητή ακόμη και μέσα στο ίδιο του το σπίτι, ενώ αρκετές φορές τον αποπλανούσε στο αυτοκίνητό της ή σε δωμάτια ξενοδοχείων, φροντίζοντας πάντα να βιντεοσκοπεί τις περιπτύξεις τους με το κινητό της τηλέφωνο.

Σχετικά άρθρα