Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Δίκορφο Ιωαννίνων εντοπίστηκαν συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροπλάνου

Στο Δίκορφο Ιωαννίνων εντοπίστηκαν συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροπλάνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλάνο, Αεροπορικό Δυστύχημα, Αεροσκάφος, Ήπειρος, Ιωάννινα,

Συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροπλάνου που αγνοούνταν από τις 31 Ιανουαρίου εντοπίστηκαν το πρωί της Τετάρτης (3/1) στο Δίκορφο Ιωαννίνων.

Σημειώνεται ότι στο αεροσκάφος επέβαινε ένας 34χρονος πιλότος.

Από την Κυριακή, όταν και χάθηκε το στίγμα του αεροσκάφους, μέχρι σήμερα, βρίσκονταν σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες για την ανεύρεσή του.

Ωστόσο οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή (έντονη βροχόπτωση και νέφωση) καθήλωσαν για μεγάλο διάστημα τα εναέρια μέσα στο έδαφος, με αποτέλεσμα η επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και του πιλότου να να πραγματοποιείται μόνο από πεζοπόρο τμήματα.

Όπως αναφέρει το Epiruspost.gr, ένας κυνηγός ήταν αυτός που ενημέρωσε τις Αρχές ότι έχει διακρίνει από μακριά το αεροσκάφος, στην ευρύτερη περιοχή του Δίκορφου.

Το Δίκορφο είναι ορεινό χωριό του νομού Ιωαννίνων και ανήκει στο συγκρότημα των Ζαγοροχωρίων της Ηπείρου.

Στο σημείο μετέβησαν κλιμάκια του Στρατού, της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρεται σε πρωινή ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, το πρωί της Τετάρτης συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα, η επιχείρηση Έρευνας – Διάσωσης στον ορεινό όγκο της περιοχής Μηλιωτάδες ΒΑ του αεροδρομίου των Ιωαννίνων.

Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζουν να επιχειρούν με 45 Πυροσβέστες και 20 οχήματα ως κάτωθι:

• 31 Πυροσβέστες με 13 οχήματα από την ΠΕΠΥΔ Ιωαννίνων καθώς και από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες: 1ος Π.Σ. Ιωαννίνων, Π.Υ. Άρτας, Π.Υ. Ηγουμενίτσας, Π.Κ. Μηλιωτάδων και Π.Κ. Μετσόβου,

• 12 Πυροσβέστες με έξι (6) οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης ΕΜΑΚ, καθώς και

• Δύο (2) Πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.

Παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί:

• ένα (1) E/Π Super Puma, ένα (1) E/Π Sikorsky (S-55), ένα (1) Α/Φ C-130 και ένα (1) Α/Φ CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας

• δυο (2) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του Ε.Σ.

• ισχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ

• το ΕΚΑΒ και

• Εθελοντές

Το χρονικό

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 11.20 τοπική ώρα από ιδιωτική αερολέσχη στην Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα και έκτοτε χάθηκε το στίγμα του και δεν έχει επικοινωνήσει.

Συγκεκριμένα στις 13.20 δεν επικοινώνησε με τον ασύρματο με αποτέλεσμα να θεωρείται αγνοούμενο.

Το τελευταίο στίγμα έχει καταγραφεί στις 12.28, πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικώς στις έρευνες μετείχε και ένα επιβατικό αεροσκάφος, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από τα Ιωάννινα.

Όταν σήμανε συναγερμός για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το επιβατικό έκανε τρεις στροφές πάνω από την πόλη, σε μια προσπάθεια να εντοπίσει κάποιο στίγμα και προσγειώθηκε εκ νέου στα Ιωάννινα γιατί ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει για δρομολόγιο στις 16.30.

Πρόκειται για αεροσκάφος της εκπαιδευτικής σχολής Egnatia Aviation, ενώ η ΕΡΤ μετέδωσε ότι ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους είναι ιρακινής καταγωγής.

Σχετικά άρθρα