Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θεοδωρίδου: Δεν αρκεί μόνο η πρώτη δόση εμβολίου για να μην νοσήσει κάποιος

Θεοδωρίδου: Δεν αρκεί μόνο η πρώτη δόση εμβολίου για να μην νοσήσει κάποιος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Η χορήγηση της β’ δόσης του εμβολίου είναι καθοριστική για την επιτυχία του εμβολιασμού και την προστασία του ατόμου τόνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, στο πλαίσιο της ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά του covid-19.

Η κ. Θεοδωρίδου εξήγησε ότι κατά την 1η δόση του εμβολιασμού, τα αντισώματα που αναπτύσσονται από την 1η έως την 15η ημέρα αγγίζουν το 52% ως προς την κάλυψη των εμβολιασθέντων.

Κατά τη διάρκεια της α’ δόσης υπάρχει ένα «παράθυρο» που επιτρέπει τη λοίμωξη του ατόμου που έχει εμβολιαστεί ενώ μετά τη 12η μέρα μειώνεται περισσότερο ο κίνδυνος.

Αυτό το «παράθυρο» είπε δικαιολογεί γιατί κάποια άτομα μπορεί να νοσήσουν, αλλά η πρώτη δόση θα βοηθήσει για μη σοβαρή νόσηση.

Μετά την πρώτη δόση ο οργανισμός αρχίζει σιγά – σιγά αρχίζει να κάνει αντισώματα ενώ με τη λήψη της δεύτερης δόσης η αποτελεσματικότητα του εμβολίου υπερβαίνει το 95% είπε η κ. Θεοδωρίδου.

Συνεπώς, «εάν ορισμένοι θεωρήσουν ότι ο εμβολιασμός τελείωσε με την πρώτη δόση του εμβολιασμού είναι λάθος» τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

Τόνισε ότι η δεύτερη δόση πρέπει να γίνει αυστηρά μετά από 21 μέρες και σχετικά με το χρονοδιάγραμμα μεταξύ των δυο δόσεων υπογράμμισε ότι η πολιτική της χώρας μας είναι σύμφωνη με τις κλινικές μελέτες που απέδωσαν τα μέγιστα με αυτό το σχήμα.

Σημαντικό η δεύτερη δόση να γίνει χωρίς καθυστερήσεις για να πάρει ο εμβολιαζόμενος το «διαβατήριο» για την ανοσία του.

Τέλος η κ. Θεοδωρίδου εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν διακυβεύεται η αποτελεσματικότητα των εμβολίων από τις μεταλλάξεις της Βρετανίας και της Ν. Αφρικής.

Σχετικά άρθρα