Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παγώνη: Πρέπει να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια – Τι είπε για την εστίαση

Παγώνη: Πρέπει να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια – Τι είπε για την εστίαση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Σχολεία,

«Πρέπει την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν τα σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια) και μάλιστα με προσοχή, με τεστ σε καθηγητές και τα παιδιά» είπε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, με τις παραμέτρους και τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, μπορούν να ανοίξουν.

Σημείωσε δε ότι «οι δείκτες τώρα είναι ελεγχόμενοι και μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα».

«Πάμε καλύτερα αλλά χρειάζεται προσοχή» η Ματίνα Παγώνη και σημείωσε πως οι θάνατοι μειώθηκαν, αλλά δεν μειώθηκαν οι διασωληνωμένοι.

Όσον αφορά στις μετακινήσεις από νομό σε νομό, η κα Παγώνη είπε ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία πρώτα και μαζί με το σχολεία να έρθει και το άνοιγμα από νομό και νομό γιατί θα υπάρχει θέμα στις μετακινήσεις.

Για την εστίαση, η Ματίνα Παγώνη εκτίμησε ότι μπορεί να ανοίξει σε 3 βδομάδες, στις αρχές Φεβρουαρίου.

Βασικά, τόνισε πως θα μπορέσουν να ανοίξουν καφέ και εστιατόρια αλλά όχι και μπαρ, για τα οποία εξέφρασε τους ενδοιασμούς της λόγω του ότι θα υπάρχουν όρθιοι.

Σχετικά με τις ουρές στο άνοιγμα των καταστημάτων η Ματίνα Παγώνη είπε πως μέσα στα καταστήματα φάνηκε ότι τηρήθηκαν οι αποστάσεις ενώ έξω οι αποστάσεις δεν ήταν οι απαιτούμενες.

«Έπρεπε να υπάρχει 1,5 μέτρο απόσταση ή εφόσον το ραντεβού το είχαν έτσι κ αλλιώς να κάνουν βόλτα μέχρι να έρθει η σειρά τους» είπε.

Κατά την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, συγκριτικά με το πληθυσμό τα τεστ δεν είναι πολλά και επανέλαβε την αναγκαιότητα να γίνονται πολλά τεστ.

Όσον αφορά τα εμβόλια και η Ματίνα Παγώνη εκτίμησε πως δεν προχωρά γρήγορα ο εμβολιασμός και επεσήμανε ότι πρέπει να προχωρήσουμε με γρηγορότερους ρυθμούς με τα υπάρχοντα εμβόλια και να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι τέλος Ιουνίου.

Σχετικά άρθρα