Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άνδρες της Ομάδας Δέλτα έδειραν τον δήμαρχο Βύρωνα

Άνδρες της Ομάδας Δέλτα έδειραν τον δήμαρχο Βύρωνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άκης Κατωπόδης, Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο, Αστυνομία, Δήμος Βύρωνα, Διαδηλωτές, Παύλος Φύσσας,

Σοβαρά επεισόδια με την Αστυνομία, μετά την ολοκλήρωση αντιφασιστικής πορείας στον Βύρωνα στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, καταγγέλλουν οι “Πολίτες του Βύρωνα” με ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση – καταγγελία, τα επεισόδια συνέβησαν μπροστά από την είσοδο του πάρκου της Αγίας Τριάδας. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ο δήμαρχος του Βύρωνα, Άκης Κατωπόδης, ο οποίος αν και έκανε γνωστή την ιδιότητά του στους αστυνομικούς ξυλοκοπήθηκε.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η αναίτια επίθεση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, έγινε έπειτα από επίσης αναίτια προσαγωγή νεαρού έξω από συναυλία χιπ χοπ στην Λαμπηδόνα στον Βύρωνα.

Η αντιφασιστική πορεία στον Βύρωνα είχε τελειώσει ειρηνικά και η συναυλία άρχιζε όταν ομάδα ΔΕΛΤΑ σε έλεγχο πήγε να κάνει στην είσοδο του χώρου της Λαμπηδόνας σε 2 νεαρούς.

Τον ένα τον άφησαν ενώ τον άλλο τον προσήγαγαν. Στις ερωτήσεις του προέδρου συλλόγου γονέων σχολείου για ποιο λόγο γίνεται αυτό, οι αστυνομικοί απάντησαν με την προσαγωγή και του προέδρου και όταν στην συνέχεια έφτασε στο σημείο ο δήμαρχος Βύρωνα και ρώτησε το ίδιο, η απάντηση ήταν 8 κρότου λάμψης και πέτρες από τους αστυνομικούς.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Σοβαρά επεισόδια συνέβησαν με αστυνομικούς της ομάδας Δέλτα στην οδό Κωνσταντιλιέρη μπροστά από την είσοδο του πάρκου της Αγ. Τριάδας αμέσως μετά την ολοκλήρωση αντιφασιστικής πορείας που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας.

Η αντιφασιστική πορεία οργανώθηκε από αντιφασίστες με αφορμή τον ένα χρόνο από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πραγματοποιήθηκε ειρηνικά με την παρουσία του Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων και μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας.

Μετά το τέλος της πορείας και πριν ξεκινήσει η αντιφασιστική συναυλία στην Λαμπηδόνα αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα αναίτια, χωρίς καμία απολύτως αφορμή προέβησαν σε έλεγχο διαδηλωτή και προκλήσεις με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Ο δήμαρχος της πόλης κ. Κατωπόδης δηλώνοντας τη θεσμική του ιδιότητα ζήτησε να μιλήσει με τον επικεφαλή των αστυνομικών για να ενημερωθεί για τους λόγους της προκλητικής συμπεριφοράς από μέρους των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα σε μια πρωτοφανή επίδειξη καταστολής έριξαν αρκετές χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χτύπησαν και έσπρωξαν βίαια διαδηλωτές.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης χτυπήθηκε από τους αστυνομικούς και τραυματίστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Συνελήφθησαν παρά τις έντονες αντιδράσεις διαδηλωτών και στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι ένας φωτογράφος και ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων του 4ου Γυμνασίου Βύρωνα ο οποίος τραυματίστηκε στο λαιμό από αστυνομικούς.

Μετά την αποχώρηση της ομάδας Δέλτα ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ Μαυρόπουλος και Τζιωρτζιώτης και εκπρόσωποι φορέων της πόλης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο ΑΤ Βύρωνα όπου και καταδίκασαν την προκλητική, βίαιη συμπεριφορά της αστυνομίας προς τους αντιφασίστες διαδηλωτές και τον Δήμαρχο.

Στις προκλήσεις απαντάμε με τη διάθεσή μας να αναπτύξουμε ένα πλατύ ενωτικό αντιφασιστικό μέτωπο σε κάθε γειτονιά.

Όσο και να προκαλούν, όσο και να προσπαθούν να τρομοκρατήσουν, δεν φοβόμαστε. Στο Βύρωνα της προσφυγιάς και της αντίστασης στο Βύρωνα των μνημονίων και της ανεργίας φασίστες δεν χωρούν.

Δήλωση έκανε και ο δήμαρχος Βύρωνα:

Το απόγευμα της Τρίτης 16 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία που διοργανώθηκε από την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Βύρωνα με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του αντιφασίστα και μουσικού Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Στη μαζικότατη και ειρηνική αυτή πορεία συμμετείχε πλήθος κόσμου, μαζικοί και πολιτικοί φορείς, πολιτικές οργανώσεις νεολαίων και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι. Μετά το τέλος της πορείας υπήρχε προγραμματισμένη συναυλία στον αύλιο χώρο της Λαμπηδόνας.

Λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας, δίχως αφορμή και με προκλητικό τρόπο, αστυνομικοί της ομάδας “ΔΕΛΤΑ”, έξω από το Άλσος της Αγίας Τριάδας, προχώρησαν σε τρεις (3) προσαγωγές (ανάμεσα σε αυτές και ενός πρόεδρου συλλόγου γονέων και κηδεμόνων!). Στις έντονες αλλά κόσμιες διαμαρτυρίες τόσο εκ μέρους μου όσο και από άλλους δημοτικούς συμβούλους και παρευρισκόμενους πολίτες, η απάντηση από την πλευρά των αστυνομικών ήταν ρίψη οκτώ (8) χειροβομβίδων κρότου-λάμψης επί της οδού Κωνσταντιλιέρη, που είχαν ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό μου στο χέρι και στο πόδι από μία χειροβομβίδα που προσέκρουσε πάνω μου πριν την πτώση της στο έδαφος. Επίσης, τραυματίστηκαν και άλλες δύο παρευρισκόμενες.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησα παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα επί της οδού Αγ. Δημητρίου ζητώντας την άμεση αντίδραση και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο εγώ προσωπικά όσο και σύσσωμη η δημοτική ομάδα της Στάσης Βύρωνα ως νέα δημοτική αρχή, δηλώνουμε ακλόνητοι στην πεποίθησή μας ότι στον Βύρωνα της Προσφυγιάς και της Αντίστασης, ο φασισμός, σε οποιαδήποτε μορφή, δεν θα βρει χώρο να φωλιάσει.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης

Ακολουθούν φωτογραφίες από τα επεισόδια που ανέβασε ο Δήμος Βύρωνα στην ιστοσελίδα του:

thpic (1)

thpic

Σχετικά άρθρα