Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόσα άτομα μπορούν την Πρωτοχρονιά να επιβαίνουν στο ίδιο αυτοκίνητο

Πόσα άτομα μπορούν την Πρωτοχρονιά να επιβαίνουν στο ίδιο αυτοκίνητο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Αυτοκίνητο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Πρωτοχρονιά, Ταξί (Όχημα Δημόσιας Μεταφοράς), Τροχαία (Αστυνομία),

Αλλαγές στις μετακινήσεις με ΙΧ και ταξί ισχύουν την Πρωτοχρονιά, παρά το lockdown και προκειμένου να διευκολυνθεί η μετάβαση των πολιτών στις γιορτινές συναθροίσεις, οι οποίες, με τη σειρά τους, επιτρέπονται εφόσον αφορούν έως και 9 άτομα από δύο οικογένειες.

Ειδικότερα, στο ίδιο αυτοκίνητο μπορούν να επιβαίνουν μέχρι και τέσσερα άτομα, εφόσον είναι μέλη της ίδιας οικογένειας.

Αντίστοιχα, δεν θα βεβαιώνονται παραβάσεις για υπέρβαση του ισχύοντος ορίου των ατόμων που επιβαίνουν σε ταξί, εφόσον πρόκειται για μέλη οικογένειας, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Εξυπακούεται πως για την μετακίνηση απαραίτητη είναι η απoστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 6, πράγμα που ισχύει και κατά την επιστροφή μας, όπως ίσχυε και για το τραπέζι των Χριστουγέννων.

Ωστόσο, κάθε μετακίνηση θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι και τις 22.00 το βράδυ, καθώς τίθεται σε ισχύ η καθολική απαγόρευση κυκλοφορία.

Οι εξαιρέσεις σε αυτό το μέτρο αφορούν όσους εργάζονται ή όσους μετακινηθούν εκτάκτως για λόγους υγείας.

Αξίζει να αναφερθεί πως σε ισχύ παραμένει και το «απαγορευτικό» για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, πλην ειδικών περιπτώσεων.

Σημειώνεται, τέλος, πως όσοι πολίτες έχουν απορίες για θέματα που αφορούν στο πλαίσιο των μετακινήσεων μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: 2131510932.

Σχετικά άρθρα