Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λοιμωξιολόγοι: Με τεστ κορωνοϊού σε μαθητές και καθηγητές να ανοίξουν τα σχολεία

Λοιμωξιολόγοι: Με τεστ κορωνοϊού σε μαθητές και καθηγητές να ανοίξουν τα σχολεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοτικό Σχολείο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μαθητές, Σχολεία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Με τεστ κορωνοΐου φαίνεται ότι θα ανοίξουν τα σχολεία -τεστ που θα γίνονται και σε εκπαιδευτικούς και σε μαθητές– γεγονός όμως που δεν αναμένεται να γίνει πριν την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους.

Αυτή τουλάχιστον φαίνεται να είναι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων που την Τρίτη είχαν τηλεδιάσκεψη με τη Νίκη Κεραμέως χωρίς όμως να βρουν κοινό τόπο για την ημερομηνία επιστροφής στα θρανία.

Την εισήγηση των λοιμωξιολόγων αποκάλυψε το μεσημέρι της Τετάρτης ο καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής.

Ο κ. Τσακρής είπε ακόμα ότι το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων θα έχει προτεραιότητα σε σχέση με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αν και δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν το άνοιγμα θα γίνει στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την γιορτή της Πρωτοχρονιάς, πιθανότατα στις 4 Ιανουαρίου, όταν θα έχουν φθάσει στα χέρια των ειδικών και τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία, καθώς υπάρχει ανησυχία ότι τις γιορτές και την χαλάρωση των μέτρων πρόληψης θα ακολουθήσει αύξηση των κρουσμάτων.

Γι’ αυτό άλλωστε και ο καθηγητής Αθανάσιος Τσακρής, σημείωσε ότι ότι τα βήματα που θα γίνουν θα είναι πολύ προσεκτικά, καθώς υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις και στην Αττική.

Τι δήλωσε ο Χαράλαμπος Γώγος

«Η πρόταση της Επιτροπής είναι τα σχολεία να ανοίξουν το ταχύτερο δυνατόν, ακόμα και στις 8 ή 11 Ιανουαρίου, εφόσον είμαστε ασφαλείς», δήλωσε από την πλευρά του επίσης στον ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

O κ. Γώγος ανέφερε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αμέσως μετά τις γιορτές σε νέα σύσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και ανάλογα με τα ευρήματα των τεστ.

Σχετικά άρθρα