Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμφίπολη: Θέμα χρόνου η αποκάλυψη του μυστικού του τάφου

Αμφίπολη: Θέμα χρόνου η αποκάλυψη του μυστικού του τάφου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμφίπολη, Αρχαία Αμφίπολη, Αρχαιολογία, Καρυάτιδες, Κατερίνα Περιστέρη, Λίνα Μενδώνη, Μακεδονία, Μέγας Αλέξανδρος, Τύμβος Καστά,

Μετά τα νέα δεδομένα στο στον τρίτο θάλαμο του τάφου στην Αμφίπολη οι εργασίες προχωρούν με αργά αλλά σταθερά βήματα.

Προτεραιότητα τώρα είναι να προχωρήσει η στερέωση του θόλου πίσω από τις Καρυάτιδες, ώστε να διασφαλιστεί τόσο το μνημείο όσο και η ασφάλεια των όσων εργάζονται στο χώρο.

Σύμφωνα με τα Νέα, οι αρχαιολόγοι εξετάζουν με πολύ προσοχή κάθε μικρό όστρακο που μπορεί να εντοπίζουν στο χώμα, που είναι γεμάτος ο θάλαμος, καθώς μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό στοιχείο για την χρονολόγηση του τύμβου, δίνοντας τέλος στις εικασίες για τη χρονολογία της κατασκευής του.

«Στην Αμφίπολη βρίσκεται ένα ταφικό μνημείο στο οποίο το ποιος είναι θαμμένος θα το δείξει ο χρόνος» δήλωσε μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη αναφερόμενη στην ανασκαφή στο λόφο Καστά της Αμφίπολης.

Πρόσθεσε πως πρόκειται για μια άκρως επιστημονική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιες δυσκολίες αναφορικά με τα στατικότητα του χώρου.

Σχετικά άρθρα