Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταγγελία: Με ληγμένες στολές οι πυροσβέστες

Καταγγελία: Με ληγμένες στολές οι πυροσβέστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Φερτάκης, Πυροσβέστης, Πυροσβεστική Υπηρεσία,

Σε μία σοβαρή καταγγελία για τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι πυροσβέστες προχώρησε ο Βασίλης Φερτάκης, πρόεδρος των πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 33χρονου αρχιπυροσβέστη στο Παλαιό Φάληρο.

Μιλώντας στο patratimes, ο κ. Φερτάκης κατήγγειλε η τελευταία φορά που το υπουργείο προμήθευσε με μερικό ατομικό εξοπλισμό το Σώμα ήταν το 2008 και από τότε πολλές από τις στολές, τα κράνη και τις μπότες που χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες είναι ακατάλληλες, καθώς έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξεως.

Ο κ. Φερτάκης υποστηρίζει πως η πολιτεία αρκείται στα συλλυπητήρια τηλεγραφήματα και αρνείται να δεχθεί τα αιτήματα των πυροσβεστών για τη λήψη προστατευτικών μέτρων, σχολιάζοντας ότι ακόμα ο ένας από τους δύο πυροσβέστες που τραυματίστηκε στην πρόσφατη πυρκαγιά στην Αιτωλοακαρνανία δίνει μάχη για τη ζωή του στην ΜΕΘ του ΠΠΝΠ, μετά από δύο εγχειρήσεις στο πρόσωπο και στην σπονδυλική στήλη, αλλά και σε αυτή την περίπτωση το υπουργείο απουσιάζει.

Ταυτόχρονα κατηγορεί τις εκάστοτε κυβερνήσεις πως αρνούνται κατηγορηματικά να εντάξουν τους εργαζόμενους του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά, παρόλο που κινδυνεύει συνεχώς η σωματική τους ακεραιότητα.

Σχετικά άρθρα