Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καρασμάνης: Τα μέτρα της ΕΕ δεν ωφέλησαν τους ροδακινοπαραγωγούς μας

Καρασμάνης: Τα μέτρα της ΕΕ δεν ωφέλησαν τους ροδακινοπαραγωγούς μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Καρασμάνης, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ροδάκινα, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,

Στην ομολογία ότι τα έκτακτα μέτρα για τα ροδάκινα, που υιοθέτησε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν βοήθησαν ούτε βελτίωσαν την κατάσταση για τους Έλληνες ροδακινοπαραγωγούς, προέβη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Καρασμάνης, διαψεύδοντας έτσι τη κυβερνητική προπαγάνδα περί σωτήριων μέτρων της ΕΕ.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης , στο πλαίσιο των ενεργειών που κάνει με στόχο να πιέσει την Κομισιόν για τη λήψη μέτρων στήριξης του εισοδήματος των Ελλήνων παραγωγών ροδακίνων και νεκταρινιών, ζήτησε από τους επικεφαλής των Ελλήνων ευρωβουλευτών κατά τη σημερινή ενημέρωσή τους από τον Επίτροπο Γεωργίας κ. Dacian Ciolos, στο Στρασβούργο να παρέμβουν για το θέμα των ροδακινοπαραγωγών τονίζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις που είχε στο θέμα των τιμών η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, πρόβλημα που επιτάθηκε με το ρωσικό εμπάργκο.

Με εντολή του κ. Καρασμάνη προς τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, απεστάλη κείμενο σημείων παρέμβασης προς τους Έλληνες ευρωβουλευτές προκειμένου να αναδείξουν περαιτέρω το εθνικό αυτό ζήτημα.

Στο κείμενο αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων :

• η ανάγκη αναζήτησης τρόπων για άμεση αντιστάθμιση του εισοδήματος των γεωργών, τόσο με την ενεργοποίηση του Ταμείου Διαχείρισης Κρίσεων όσο και με την αξιοποίηση κονδυλίων πέραν του προϋπολογισμού της ΚΑΠ.

• ότι τα έκτακτα μέτρα για τα ροδάκινα, που υιοθέτησε πρόσφατα η Επιτροπή, δεν βοήθησαν ούτε βελτίωσαν την κατάσταση για τους Έλληνες παραγωγούς, ως προς την τιμή, αφού η διάθεση της παραγωγής είχε προηγηθεί σε ποσοστό άνω του 75 % πριν από την εξαγγελία των Ρωσικών απαγορεύσεων και την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων που έλαβε η Επιτροπή.

Σχετικά άρθρα