ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Ελλάδα το φάρμακο αντισωμάτων που πήρε ο Τραμπ

Στην Ελλάδα το φάρμακο αντισωμάτων που πήρε ο Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Ντόναλντ Τραμπ,

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ενέκρινε τη δοκιμή στην Ελλάδα, του φαρμάκου μονοκλωνικών αντισωμάτων της Regeneron, που είχε πάρει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη χορήγησή του σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αλλά και στενές επαφές τους.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το φάρμακο της Regeneron θα σταλεί σε πρώτη φάση σε πέντε νοσοκομεία της Ελλάδας, δύο στην Αττική και τρία στην περιφέρεια.

Στην Ελλάδα θα γίνουν δύο μελέτες για το «κοκτέιλ» αντισωμάτων, με τη μία να αφορά ασθενείς με ήπια ή μέτρια συμπτώματα ηλικίας άνω των 12 ετών και την άλλη στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Στόχος της μελέτης που αφορά τις στενές επαφές, είναι να διαπιστωθεί αν το φάρμακο της Regeneron έχει και προφυλακτική δράση.

Ο ΕΟΦ τις επόμενες ώρες αναμένεται να λάβει από τις ΗΠΑ το ειδικό πρωτόκολλο που θα αναφέρει λεπτομερώς τη δοσολογία, αλλά θα ορίζει και τον αριθμό των συμμετεχόντων στις μελέτες, καθώς επίσης και τα κριτήρια που αυτοί πρέπει να πληρούν.

Σχετικά άρθρα