Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πατέρας Φύσσα: Να κόψουν τα χέρια του φονιά από τη ρίζα

Πατέρας Φύσσα: Να κόψουν τα χέρια του φονιά από τη ρίζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Ρουπακιάς, Δολοφονίες, Παναγιώτης Φύσσας, Παύλος Φύσσας, Χρυσή Αυγή,

Αποκλειστικές δηλώσεις στο protothema.gr έκανε ο Παναγιώτης Φύσσας, τραγικός πατέρας του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, ενόψει της μαύρης επετείου της δολοφονίας του 34χρονου τη 18η Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι.

«Ο Παύλος είναι μία μεγάλη απώλεια. Για μια ζωή θα την έχουμε αυτή την πληγή που δε θα κλείσει παρά μόνο όταν φύγουμε και εμείς από τη ζωή», θα πει ο τραγικός πατέρας ο οποίος εξηγεί πως ο χρόνος αυτός που πέρασε ήταν μία σκληρή δοκιμασία και μία πάλη με μία φρικτή πραγματικότητα από την οποία το παιδί τους απουσίαζε αν και για εκείνους ήταν και είναι πάντα παρών.

Τα λόγια του, σε τόνους συγκίνησης και φόρτισης, προκαλούν ρίγος. Η φωνή του ωστόσο θα αλλάξει και θα χρειαστούν μόλις λίγα δευτερόλεπτα όταν θα μιλήσει για τον άνθρωπο ο οποίος αφαίρεσε τόσο άδικα τη ζωή του παιδιού του όπως θα πει: «Να σας πω κάτι έτσι όπως το νιώθω, αυθόρμητα. Στα αλήθεια σας το λέω, δεν επιθύμησα ποτέ εκδίκηση. Αυτός ο άνθρωπος είναι ένα αρρωστημένο μυαλό που δεν έχει θέση στην κοινωνία. Δε ξέρω πως ακούγεται αυτό αλλά εγώ έτσι νιώθω. Η τιμωρία του θα ήταν να του κόψουν και τα δύο χέρια από τη ρίζα και να τον αφήσουν ελεύθερο μετά. Ναι, αυτήν την τιμωρία θα ήθελα για το φονιά του γιου μου».

Γυρίζει πίσω το χρόνο και με τρεμάμενη φωνή σκέφτεται φωναχτά για όλα όσα συνέβησαν εκείνο το μοιραίο βράδυ που έμελλε να αλλάξει δραματικά τη ζωή της οικογένειας με το χαμό του γιου τους: «Ο Παύλος θα μπορούσε να είχε φύγει, να έτρεχε και σήμερα να ζούσε. Δεν ήθελε να το κάνει έμεινε εκεί. Αυτό το έκανε για να θυμίσει στους Έλληνες ότι όποιος τρέχει, φεύγει είναι νικημένος. Αυτός που μένει όμως είναι ο νικητής. Όπως παράδειγμα ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες. Είμαι περήφανος για το γιο μου».

Ο τραγικός πατέρας σημειώνει ότι περιμένει την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας αν και γνωρίζει πως θα είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για την οικογένειά του το γεγονός ότι θα αναγκαστεί να ξαναζήσει τον εφιάλτη που στιγμάτισε για πάντα τη ζωή τους: «Ευελπιστώ οι δικαστές να ακούσουν το αίτημά μου, αυτό που σας είπα παραπάνω, και να τον τιμωρήσουν έτσι όπως του αξίζει». Όσον αφορά στην επικείμενη εκδήλωση μνήμης που θα λάβει χώρα την Πέμπτη στο Κερατσίνι ο ίδιος θα πει πως ελπίζει να έρθει κόσμος προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους τους υγιείς πολίτες.

Σχετικά άρθρα