Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανία: Με πλαστά τεστ κορωνοϊού έμπαιναν Αλβανοί στην Ελλάδα και φούντωναν την πανδημία

Αλβανία: Με πλαστά τεστ κορωνοϊού έμπαιναν Αλβανοί στην Ελλάδα και φούντωναν την πανδημία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Ήπειρος, Κορυτσά, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μακεδονία,

Από την Αλβανία εισέρχονταν στην Ελλάδα με ψεύτικα τεστ για τον κορωνοϊό, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της διασποράς της πανδημίας σε Ήπειρο και περισσότερο στη Μακεδονία.

Μετά το δημοσίευμα από το αλβανικό Top Channel ότι εκδίδονται πλαστά πιστοποιητικά για τον Covid 19, τα οποία αγοράζουν Αλβανοί για περάσουν στην Ελλάδα, υπήρξε άμεση αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση, όπως σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα.

Έτσι, από τις 20 Νοεμβρίου, η συνοριακή διέλευση Καπεστίτσας/Κρυσταλλοπηγής κλείνει και οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μεταβαίνουν στη συνοριακή διέλευση της Κακαβιάς.

Για τους Αλβανούς, η διέλευση των συνόρων γίνεται μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού και μόνο στην Κακαβιά υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επαλήθευσης.

Πρόσφατα, οι ελληνικές Αρχές ενημερώθηκαν, μετά από πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας, ότι στην περιοχή της Κορυτσάς υπάρχουν εργαστήρια που παραποιούν τις απαντήσεις των τεστ για COVID-19.

Η Κωνσταντίνα Τομάι, πιάστηκε με πλαστό πιστοποιητικό, αλλά κατάφερε να διαφύγει και δεν συνελήφθη.

Πριν από δύο ημέρες, δύο Αλβανοί πολίτες συνελήφθησαν στην ελληνική επικράτεια με ψευδή στοιχεία τεστ, οι οποίοι δήλωσαν στις ελληνικές Αρχές ότι είχαν πραγματοποιήσει τις δοκιμές σε ταξιδιωτικό γραφείο στην Κορυτσά.

Διαφαίνεται ότι Αλβανοί αστυνομικοί που υπηρετούσαν σε αυτό το συνοριακό σημείο πιθανότατα εμπλέκονται στην υπόθεση.

Οι συλληφθέντες είναι οι: Idajet Tocka και Ina Veliu.

Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία πληροφοριών, οι έμποροι εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη ομάδας γιατρών να πραγματοποιήσουν ταχείες δοκιμές στη διέλευση των συνόρων, μετατρέποντας τα τελωνεία Καπεστίστας σε κόκκινο σημείο για μόλυνση με Covid 19 στη βόρεια Ελλάδα, μετέδωσε το αλβανικό Top Channel και αναμετέδωσε το Αλβανικό Περισκόπιο.

Σχετικά άρθρα