Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καθηγητής πνευμονολογίας ΕΚΠΑ: Οι 200 από τους 480 διασωληνωμένους θα πεθάνουν

Καθηγητής πνευμονολογίας ΕΚΠΑ: Οι 200 από τους 480 διασωληνωμένους θα πεθάνουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Υπάρχει τεράστια διασπορά του ιού και πρέπει να ελεγχθεί τόνισε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Στη σκιά της ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ ότι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 480 ασθενείς με κορωνοϊό, ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε ότι τουλάχιστον οι 200, ποσοστό περίπου 40% θα χάσουν τη ζωή τους και σε αυτούς θα προστεθούν και όσοι καταλήξουν ενώ νοσηλεύονται σε απλές μονάδες.

«Προφανώς θα αυξηθούν οι νεκροί, όμως αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουμε σε αυτή τη φάση.

»Ας μας γίνει το μάθημα πάθημα, ώστε να μην ξαναφτάσουμε εδώ», τόνισε.

Εξήγησε ότι η καραντίνα είναι αποτελεσματική όσο και ο κάθε ένας από εμάς τηρεί τα μέτρα, καθώς δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός δίπλα σε κάθε πολίτη.

Αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Τσεχίας, που κάθε μέρα εξαγάγει διασωληνωμένους γιατί δεν έχει άλλες εντατικές και χαρακτήρισε συγκλονιστικές τις εικόνες διαδηλωτών στη χώρα που διαμαρτύρονται εναντίον των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

«Τι θέλουν; Να τους θάβουν κατευθείαν;» διερωτήθηκε ο καθηγητής.

Σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε θα πρέπει πρώτα να ελεγχθεί η τεράστια διασπορά και πως θα πρέπει να ανοίξουν μόνο οι δραστηριότητες που δεν δημιουργούν πρόβλημα, με βάση και την εμπειρία που υπάρχει.

Έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το λιανεμπόριο για το οποίο πρότεινε μάλιστα να λειτουργεί με ραντεβού κατά τα πρότυπα των κομμωτηρίων.

Για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, εκτίμησε ότι ακριβώς επειδή η πανδημία είναι σε έξαρση τα αποτελέσματα των μελετών θα έρθουν γρήγορα και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα είναι ασφαλές.

Κάλεσε τους πολίτες να σταματήσουν να φοβούνται τα εμβόλια καθώς ο κίνδυνος δεν προέρχεται από αυτά, αλλά από την έλλειψή τους.

Αν θέλει κάποιος να δει πως είναι ένας κόσμος χωρίς εμβόλιο, να δει το 2020 που ήταν η χρονιά που δεν είχαμε εμβόλιο για τον κορωνοϊό, τόνισε ο καθηγητής.

Σχετικά άρθρα