Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όργιο αστυνομικής βίας στο όνομα του κορωνοϊού – «Ξύλο» για το καλό μας

Όργιο αστυνομικής βίας στο όνομα του κορωνοϊού – «Ξύλο» για το καλό μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αστυνομία, Αστυνομική Βία, Αττική, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Πολυτεχνείο, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Με επεισόδια και πολιτικές αντιπαραθέσεις εορτάστηκε η χθεσινή επέτειος για την συμπλήρωση 47 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η οποία εκτυλίχθηκε σε συνθήκες καθολικού περιορισμού κυκλοφορίας.

Παραβιάζοντας τη γενική απαγόρευση συναθροίσεων το ΚΚΕ και άλλες συλλογικότητες πραγματοποίησαν πορείες για το Πολυτεχνείο, με αποτέλεσμα να προκληθούν ένταση και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας αλλά σε διάσπαρτες εστίες σε γύρω περιοχές.

Την ίδια στιγμή αστυνομικά όργανα ενεπλάκησαν σε συμπλοκές με διαδηλωτές, προκαλώντας καταγγελίες για «όργιο αστυνομικής βίας» αλλά και παραβίαση των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας από την ίδια την Πολιτεία.

Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε χθες συνολικά σε 78 προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά, χθες το πρωί, το ΚΚΕ πραγματοποίησε, χωρίς προβλήματα, πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Η ένταση σημειώθηκε αργότερα όταν συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και την πλατεία Κλαυθμώνος.

Εκεί σημειώθηκαν οι πρώτες συγκρούσεις της Αστυνομίας με τους διαδηλωτές, οι οποίες επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους του κέντρου, προς τον σταθμό Λαρίσης.

Τι έγινε στα Σεπόλια

Στο μεταξύ, σύμφωνα με καταγγελίες, το απόγευμα, στα Σεπόλια έγιναν επεισόδια έξω από το ΑΤ Κολωνού καθώς ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθεί για την προσαγωγή στο ΑΤ ενός διαδηλωτή.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε πέντε συλλήψεις στα Σεπόλια για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, το μεσημέρι, στον σταθμό Μετρό Σεπολίων, ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» πετώντας εναντίον τους πέτρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Αμέσως μετά, τα άτομα αυτά διέφυγαν από το σημείο και ένα από αυτά συνελήφθη σε κοντινή απόσταση, έξω από πολυκατοικία.

Πρόκειται για 24χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για σωματικές βλάβες, απείθεια, αντίσταση, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και των διατάξεων περί κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά τη σύλληψη του 24χρονου, ομάδα περίπου 40 ατόμων, μεταξύ των οποίων και οικεία του πρόσωπα, πήγαν έξω από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, όπου προπηλάκισαν, εξύβρισαν και επιχείρησαν να τραυματίσουν με χρήση σωματικής βίας και πετώντας μεταλλικά αντικείμενα σε αστυνομικούς.

Τότε συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο οικεία πρόσωπα του 24χρονου, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, εξύβριση, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Με συμπτώματα εμφράγματος 55χρονος

Υπενθυμίζεται ότι στον Ευαγγελισμό με συμπτώματα εμφράγματος κατέληξε 55χρονος μετά την σύλληψη του γιου του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο νεαρός συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας «ΔΙΑΣ» στα Σεπόλια, γιατί πετούσε εναντίον τους πέτρες, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι η σύλληψη έγινε μέσα στο χώρο της πολυκατοικίας που διαμένει.

Κατά την σύλληψη δημιουργήθηκε ένταση καθώς γείτονες αντέδρασαν σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον νεαρό, ο οποίος οδηγήθηκε τελικά στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού.

Ενώ ο νεαρός είχε φύγει από το ΑΤ, στο αστυνομικό τμήμα έφτασε ο πατέρας του μαζί με την 22χρονη αδελφή του και δύο ακόμα άτομα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την σύλληψη.

Εκεί όμως, όπως λένε οι αστυνομικοί, δημιούργησαν επεισόδιο, γι’ αυτό τους συνέλαβαν.

Την ώρα που περνούσαν χειροπέδες στον 55χρονο, ένιωσε αδιαθεσία από την ένταση, γι’ αυτό διακομίστηκε επειγόντως στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ η κόρη του και τα άλλα δύο άτομα μεταφέρθηκαν και αυτοί στη ΓΑΔΑ.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελία.

Σημειώνεται, ότι ένας από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος, καθώς νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, με παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με την δικηγόρο της οικογένειας Αντωνία Λεγάκη, πρόκειται για την μητέρα του νεαρού και σύζυγο του 55χρονου που νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Η κ. Λεγάκη έκανε λόγο για υπέρμετρη βία των αστυνομικών οργάνων κατά της οικογένειας και αστυνομικό πογκρόμ.

Η νομική εκπρόσωπος της οικογένειας υποστήριξε επίσης ότι κατά την σύλληψη του νεαρού, εκείνος βρισκόταν μαζί με την μητέρα του, ενώ ,όπως τόνισε, η μητέρα η οποία αφέθηκε ελεύθερη, νοσηλεύεται με σωματικές βλάβες.

Καταγγελίες για «όργιο αστυνομικής βίας»

Σύμφωνα με καταγγελίες από αυτόπτες μάρτυρες αλλά και μαρτυρίες δημοσιογράφων, μερίδα αστυνομικών εξαπέλυσε βίαιες επιθέσεις και προπηλάκισε βουλευτές.

Απαντώντας στις κατηγορίες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε χθες ανακοίνωση.

«Εντελώς απρόκλητα το ΚΚΕ συγκέντρωσε περίπου 1.500 άτομα στα Προπύλαια και προσπάθησε να κάνει πορεία.

»Η Αστυνομία ζήτησε επανειλημμένα την αποχώρηση.

»Με διάφορα προσχήματα για παρουσία εισαγγελέα -που ήταν ήδη ενήμερος- και διαμαρτυρίες για “σκισμένα πουκάμισα” οι διαδηλωτές δεν υποχώρησαν.

»Η Αστυνομία χωρίς κανένα “όργιο αστυνομικής βίας”, αλλά εφαρμόζοντας το νόμο που ισχύει για όλους τους πολίτες, χρησιμοποίησε μέτρα και μεθόδους διάλυσης με κλιμάκωση.

»Με τελευταία, αλλά αναγκαία, τη ρίψη χημικών», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Μιλώντας αργότερα στον ΣΚΑΪ, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξηγώντας γιατί επετράπησαν οι πολιτικές εκδηλώσεις διευκρίνισε ότι χθες δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις, αλλά οι πορείες και οι συναθροίσεις.

Όπως εξήγησε τόσο στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με 50 άτομα όσο και στην εκδήλωση του ΚΚΕ με 200 τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε, τέλος, ότι θα διερευνηθούν οι καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας.

«Όλα θα ερευνηθούν, όχι μονομέρεια κατά της ΕΛΑΣ.

»Σε όλους τους προσαχθέντες ή συλληφθέντες θα επιβληθούν COVID πρόστιμα, πέρα από την ποινική μεταχείριση όσων τυχόν πάνε στον εισαγγελέα».

Σχετικά άρθρα