Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έγγραφο ΥΠΟΙΚ: διαθεσιμότητα για 3.000 δημοτικούς υπαλλήλους τον Μάρτιο

Έγγραφο ΥΠΟΙΚ: διαθεσιμότητα  για 3.000 δημοτικούς υπαλλήλους τον Μάρτιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαθεσιμότητα, Υπάλληλοι ΟΤΑ,

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ακόμα 3.000 υπάλληλοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε επιστολή που απέστειλε στο υπουργείο Εσωτερικών με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2014 η διεύθυνση προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την περικοπή περίπου 100 εκατ. ευρώ από την επιχορήγηση των ΟΤΑ, επικαλείται τη μείωση της μισθοδοσίας λόγω των υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Συγκεκριμένα αναφέρει τον σχεδιασμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που προβλέπει ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ακόμα 3.000 δημοτικοί υπάλληλοι στο πλαίσιο του δεύτερου κύματος κινητικότητας εκ των οποίων:

1.500 υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας για ένα μήνα στο πλαίσιο της ενδοδημοτικής κινητικότητας οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε κενές θέσεις σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης

1.500 δημοτικοί υπάλληλοι που θα παραμείνουν σε διαθεσιμότητα έως και 8 μήνες και εκτιμάται ότι θα επανατοποθετηθούν σε άλλους φορείς του δημοσίου.

Η εξοικονόμηση των ποσών προκύπτει από μη καταβολή των αποδοχών 6.489 δημοτικών υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και θα επανατοποθετηθούν σε άλλους φορείς του δημοσίου απ΄ όπου και θα πληρώνονται μετά την οχτάμηνη παραμονή τους στο καθεστώς κινητικότητας όπου αμείβονται με το 75% του μισθού τους.

Από τα στοιχεία που παραθέτει η επιστολή του υπουργείου Οικονομικών σημειώνεται από το πρώτο κύμα της κινητικότητας έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το 2013, συνολικά 4.989 δημοτικοί υπάλληλοι εκ των οποίων 1.993 σχολικοί φύλακες και 2.996 δημοτικοί αστυνόμοι.

Σχετικά άρθρα