Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αγιασμός και πρώτο κουδούνι για χιλιάδες μαθητές

Αγιασμός και πρώτο κουδούνι για χιλιάδες μαθητές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Σχολεία,

Επίσημη πρώτη της σχολικής χρονιάς σήμερα Τετάρτη με τον καθιερωμένο αγιασμό σε όλα τα σχολεία.

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος πραγματοποιεί περιοδεία σε ακριτικά νησιά στα Δωδεκάνησα προκειμένου να επισκεφθεί σχολικές μονάδες και να παραστεί στους αγιασμούς με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Συγκεκριμένα σήμερα δίνει το «παρών» σε αγιασμούς σχολείων στους Λειψούς, στο Αγαθονήσι, στη Σύμη και στη Χάλκη, ενώ αύριο θα επισκεφθεί το Καστελόριζο και τη Ρόδο.

Εν τω μεταξύ, υπουργείο Παιδείας και εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ερίζουν για τις κενές θέσεις.

Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι τα κενά δεν θα υπερβούν τελικά το 1% του συνόλου του εκπαιδευτικού προσωπικού. Σύμφωνα με το υπουργείο, 11.844 νηπιαγωγοί, 44.432 δάσκαλοι και 70.757 καθηγητές, δηλαδή 127.033 μόνιμοι εκπαιδευτικοί έχουν αναλάβει υπηρεσία από την 1η Σεπτεμβρίου. Επίσης, τοποθετήθηκαν έως και σήμερα 4.900 αναπληρωτές και έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθούν ακόμη 10.000 αναπληρωτές, με βάση τα κενά που θα προκύπτουν και τα τμήματα που θα δημιουργηθούν στις κατευθύνσεις, τα επαγγελματικά λύκεια και τα ειδικά σχολεία. Όπως διαβεβαιώνει επίσης το υπουργείο, 1.100 αναπληρωτές θα είναι έτοιμοι για να καλύψουν κενά που θα δημιουργηθούν λόγω εκτάκτων περιστάσεων (λόγοι υγείας, κυήσεως, συνταξιοδοτήσεως κ.ο.κ).
Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών κάνουν λόγο για 12.000 κενά, 9.000 στα δημοτικά σχολεία και 3.000 στα γυμνάσια και τα λύκεια.

Σε συνέντευξη Τύπου επίσης χθες οι δάσκαλοι προειδοποίησαν πως θα χαθούν χιλιάδες διδακτικές ώρες στα δημοτικά σχολεία, εάν δεν καλυφθούν άμεσα τα κενά με τον διορισμό 9.000 εκπαιδευτικών.

Σχετικά άρθρα