Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρμένιοι της Ελλάδας και Έλληνες διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στον λαό του Αρτσάχ

Αρμένιοι της Ελλάδας και Έλληνες διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στον λαό του Αρτσάχ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζερμπαϊτζάν, Αθήνα, Αρμενία, Αττική, Δημοκρατία του Αρτσάχ, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ναγκόρνο Καραμπάχ, Πλατεία Συντάγματος,

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η συγκέντρωση που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή των Αρμενικών Οργανώσεων που δρουν στην Ελλάδα.

Αρμένιοι και Έλληνες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος προκειμένου να εκφράσουν την στήριξη και την αλληλεγγύη τους στον αρμενικό λαό του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) και της Αρμενίας, που από την περασμένη Κυριακή αντιμετωπίζει με ηρωισμό τις επιθέσεις και την προσπάθεια εισβολής του στρατού του Αζερμπαϊτζάν.

Η μαζική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν, που βομβαρδίζει ανελέητα όλες αυτές τις ημέρες κατοικημένες περιοχές του Αρτσάχ αλλά και της Αρμενίας, με θύματα τον άμαχο πληθυσμό της περιοχής, συνεπικουρείται απροκάλυπτα από την Τουρκία.

Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία αδιαφορούν στις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Ομάδας Διαμεσολάβησης Μίνσκ του ΟΑΣΕ, αλλά και στις διεθνείς εκκλήσεις για την άμεση κατάπαυση του πυρός, και πλέον αποτελούν ορατή απειλή για την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, με επικίνδυνες συνέπειες για όλη την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής των Αρμενικών Οργανώσεων Ελλάδας, ο κ. Σέρκο Κουγιουμτζιάν, ανέφερε τους λόγους της πρωτοβουλίας αυτής και καυτηρίασε την επιθετική και άκρως επικίνδυνη πολιτική του Αζερμπαϊτζάν, που προσπαθεί με την στρατιωτική ισχύ να επιβληθεί στον γηγενή αρμενικό πληθυσμό του Αρτσάχ.

Ζήτησε εκ μέρους της Ελλάδας την καταδίκη της παράνομης και απροκάλυπτης επιθετικότητας του τουρκο-αζερικού άξονα, τονίζοντας πως η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει πλέον να επιδείξει καμία ανοχή στους αυτουργούς του εγκλήματος που συντελείται ενάντια στην Αρμενία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο κ. Κουγιουμτζιάν τόνισε πως είναι επιβεβλημένη η άμεση και ουσιαστική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΗΕ και του ΟΑΣΕ, στην κατεύθυνση αποτροπής των εγκλημάτων που διαπράττει κατά του αρμενικού λαού το στρατιωτικό πολιτικό καθεστώς του Αλίεφ, με την δηλωμένη σύμπραξη ενός νοσταλγού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναβιώσει, και κάλεσε την Ελληνική Κυβέρνηση να παραιτηθεί από την πολιτική των ίσων αποστάσεων και να πάρει σαφή θέση στο πλευρό της Αρμενίας και του Αρτσάχ, γιατί αυτή είναι και η επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Μαζική και δυναμική ήταν η συμμετοχή της νέας γενιάς, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδας απηύθυναν οι Αρμάν Κρικοριάν και Αζνίβ Τσουλουκιάν.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν οι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής Ν.Δ. και Πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικής φιλίας Ελλάδας και Αρμενίας, Νίνα Κασιμάτη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικής φιλίας Ελλάδας και Αρμενίας, οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Συρίγος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Χρήστος Μπουκώρος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Βασίλης Σπανάκης, Γιάννης Αμανατίδης, Δημήτρης Καιρίδης και Δημήτρης Κούβελας, ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, ο εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση Βασίλης Γραμμένος, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ο πρόεδρος των Ασσυρίων Κυριάκος Μπατσάρας, καθώς και εκπρόσωποι του «Πράττω», του Κινήματος «ΑΡΔΗΝ» και άλλων συλλογικών φορέων.

Σχετικά άρθρα