Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νοσοκομεία, Νοσοκομειακοί Γιατροί, ΟΕΝΓΕ - Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, ΠΟΕΔΗΝ | Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, Στάση Εργασίας,

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, διαμαρτυρόμενοι για την ψηφοφορία στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ Α.Ε.).

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το πέρας του ωραρίου, ενώ στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00 θα πραγματοποιήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.

Σε σχετική τους ανακοίνωση οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν ότι η σύσταση της εταιρείας, η οποία εφεξής θα διαχειρίζεται τα οικονομικά των νοσοκομείων, σηματοδοτεί «την πλήρη απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας».
Από την πλευρά της, η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει «αιτία πολέμου» τη λειτουργία της εταιρείας, με την οποία, όπως υπογραμμίζει «αμφισβητείται ευθέως ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της υγείας».

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου που θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 έξω από τη Βουλή έχει απευθύνει στα μέλη του και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζοντας την αντίθεσή του στο νομοθέτημα «το οποίο αλλοιώνει τον χαρακτήρα του δημόσιου συστήματος υγείας, σε μία κρίσιμη περίοδο για τη κοινωνία, ενώ επιτείνει παράλληλα την ανασφάλεια στον πληθυσμό».

Σχετικά άρθρα